Díjátadó

2021.03.16. 11:45

Márciusi Ifjak-díjakat adott át az RMDSZ

Március idusának előestéjén az RMDSZ Bihar megyei szervezete idén is átadta a nagyváradi Szigligeti Színházban a néhány évvel ezelőtt alapított Márciusi Ifjak-díjakat, három kategóriában: egyéni, szervezet és kezdeményezés.

Ciucur Losonczi Antonius

Ünnepi beszédében Cseke Attila szenátor, az RMDSZ megyei elnöke úgy fogalmazott: 1848 márciusa óta képletesen szólva százmérföldeket is gyalogoltunk, sőt, ma is úton vagyunk. De csak az első lépés, amelyről Petőfi is beszél, nem elég, mert nem biztosítja a sikert. Nagyon kell a kitartás, hogy tudjunk mindig tovább is lépni. Kell, hogy minden lépésnél ott legyen bennünk a céltudatosság, a szinte már makacs elszántság. Hogy ott lebegjen előttünk a közelebbi vagy távolabbi, de mindenképpen szebb és boldogabb jövő képe. „És ugyanígy egyetlen ember soha nem lehet a siker letéteményese – kellenek a társak, az egyeztetések, a támogatók, a jó tanácsadók, és azok is, akik ugyan nem mindenben értenek egyet velünk, de akikkel mégis közösek az elvek és a célok” – fogalmazott Cseke Attila.

Arra is kitért a honatya: a közös ünnep élménye ma más, mint amit megszoktunk. Az együtt ünneplés, a közösségi találkozás új értelmezést kapott, de nem szűnt meg, hiszen sohasem szűnhet meg a szabadság ünnepe. Korlátozva vagyunk szabadságunkban, munkahelyünk kerül veszélybe, tele vagyunk aggodalommal, és mégis: emberemlékezet óta nem látott összefogást, szolidaritást tapaszthatunk. „Szóljon hát az idei március 15-e azokról, akik az elmúlt esztendőben félelmet nem ismerve siettek egymás megsegítésére. Szóljon az egészségügyben dolgozókról, a bolti eladókról vagy a tudományos élet képviselőiről, akik azon fáradoznak, hogy mi gyűrjük le a járványt, és ne a pandémia győzedelmeskedjen felettünk. Szóljon rólunk, akik a mostani embert próbáló időszakban is kitartunk, vigyázunk magunkra, szeretteinkre” – tanácsolta.

A laudációkat Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke olvasta fel. Cseke Attilától és Boda Gergelytől, a Bihar Megyei Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács alelnökétől díjat vehetett át Fábián Tamás diák (egyéni), a szentjobbi Szent István Király Cserkészcsapat (szervezet), valamint a Margitta és vidéke környéki Civil Kör.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában