Beruházás

2021.03.02. 11:57

A váradi lakosok kérték a futópályát

A rekortán, avagy tartan nevű anyagból készülő futópálya Nagyváradon a Sebes-Körös jobb partján és a Szováta hídtól kezdődően a Densușianu híd irányába fog haladni a jelenlegi bicikliúttal párhuzamosan.

Pap István

Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén elfogadta a beruházás műszaki gazdasági mutatóit. Eszerint a 652 méter hosszú futópálya kiépítése 531.500 lejbe fog kerülni, a kivitelezési időszak négy hónap. Florin Birta polgármester emlékeztetett arra, hogy azt követően, hogy futópályát alakítottak ki a Bunyitay ligetben és a Barcăului utcán, és jelenleg a Szálka parkban építenek hasonlót, a városvezetéstől kérték a Szováta utcán és környékén lakók azt, hogy az ő övezetükben is legyen futópálya. Ennek a kérésnek tesz most eleget az önkormányzat.

A futópályát burkoló rekortán nevű anyag gyanta és gumigranulátum keveréke, ez a nagyon rugalmas anyag óvja a futó ízületeit, ugyanakkor nagyon ellenálló is, tehát hosszú ideig megőrzi tulajdonságait, nem deformálódik és nem veszíti el a színét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában