tisztújítás

2021.02.09. 18:44

RMDSZ-közgyűlést tartottak Diófáson és Magyarremetén

RMDSZ-sajtóanyag

Február 6-án az RMDSZ Diófáson is megtartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését. A közgyűlést Borsi Lóránt ügyvezető alelnök, megyei küldöttgyűlési biztos elnökölte. Nyeste András alpolgármester, helyi RMDSZ elnök beszámolójából kitűnt, hogy a maroknyi diófási magyar közösség az elmúlt időszakban is hallatta hangját. A járványügyi helyzetben az RMDSZ ott segített, ahol csak tudott nemzeti hovatartozás különbségtétele nélkül. Védőmaszkokat juttattak el időseknek, valamint a helyi családorvosnak és kórháznak egészségügyi védőfelszereléseket és fertőtlenítő szereket is szállítottak a magyar kormány támogatásával. Nyeste alpolgármesterként külön hangsúlyt fektet a helyi turizmusra, hiszen ebben látja a közösség megmaradását. Ennek érdekében több infrastrukturális fejlesztés is történt a községben. Épült műfüves foci- és teniszpálya, valamint utak és járdák tekintetében is történtek befektetések. A beszámolót követően újraválasztották a diófási RMDSZ elnökét, ugyanígy a választmányt és az ellenőrző bizottságok tagjait.

Magyarremetén, február 6-án, a polgármesteri hivatal gyűléstermében szervezte meg a helyi RMDSZ a beszámoló és tisztújító közgyűlését. A gyűlést Bálind György alpolgármester, RMDSZ elnök és Borsi Lóránt megyei ügyvezető alelnök vezette. A közgyűlés a tevékenységi beszámolóval vette kezdetét, melyben az elnök rámutatott a helyi RMDSZ sikereire, mely a jó csapatmunkának is köszönhető. A tavalyi évet még egy nagyon jó hangulatú disznótoros mulatsággal indították, de aztán a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, hogy több közösségi rendezvényt szervezzenek. Úgy a helyhatósági, mint a parlamenti választások kampányából is kivette részét a helyi szervezet, melynek köszönhetően immár alpolgármesteri tisztséggel is büszkélkedhet a helyi magyar közösség, aki nem engedett a megosztásnak és kiállt az RMDSZ mellett. Ezeknek az eseményeknek az előkészületi munkáját köszönte meg az elnök a helyi csapatnak, akit természetesen egyhangúlag újraválasztott a közgyűlés az érdekvédelmi szervezet élére. Ezután megválasztották a választmányt, az alelnököket, az ellenőrző bizottságokat és a megyei küldötteket. Zárásként Borsi Lóránt gratulált a régi-új csapatnak és sok sikert kívánt a jövőbeli munkához is, amihez, a magyarremeteiek hozzászólásából kitűnve, már meg is vannak a tervek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában