PKE

2021.02.10. 07:39

Jelenléti oktatással indul a II. félév a Partiumi Keresztény Egyetemen

Hamarosan megkezdődik a PKE-n is a második félév. Nyíri Enikő kommunikációs és PR-felelős nyilatkozott a nyitással kapcsolatban lapunknak.

Pikó Stefánia

– Hogyan kezdi a II. félévet a PKE?

– Egy emberpróbáló I. féléven vagyunk túl. Egyetemünk minden oktatója, minden egyetemi polgára kőkeményen dolgozott, hogy a tananyag átadása mellett a diákok érezzék, ide tartoznak, biztassuk, bátorítsuk őket. A diákok rendkívül ügyesen felvették ezt az online oktatási fonalat. Most, a második félév kezdetén a legnagyobb újdonság, hogy visszatér az élet a PKE-re. Természetesen még nem lesz minden olyan, mint rég, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy minél több kontaktórát biztosítsunk hallgatóinknak. Mindezt úgy, hogy vigyázunk diákjaink egészségére, biztonságára, betartjuk a regionális járványügyi intézkedéseket. Bízunk benne, hogy a tanárok személyes jelenléte, a közös tanulások, a barátságok, mind-mind pozitív hatással lesznek a diákok életére, előmenetelére. Szeretnénk élettel megtölteni a következő időszakban egyetemünk épületeit, nem arra koncentrálunk, mit nem lehet, hanem arra, milyen új események várnak majd ránk ebben a félévben.

– Milyen tervekkel készül a PKE?

– Egyetemünk 30 éves jubileumi ünnepsége sajnos tavaly elmaradt, az idén szeretnénk majd ezt pótolni. Szeretnénk a diákjainkkal együtt ünnepelni, a végzősök életében felejthetetlenné tenni az utolsó egyetemen töltött hónapokat, az elsőéveseknek pedig végre megmutatni, milyen is az igazi egyetemi élet. Konkrét rendezvények is körvonalazódnak, melyekről reméljük, hamarosan beszámolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában