Beruházás

2021.02.02. 09:24

Hamarosan épülhet az új óvoda Váradon

Miután a Nagyváradi Helyi Tanács január 29-iki ülésén elfogadta az új 51. számú óvoda építésének műszaki-gazdasági mutatóit, hamarosan elkezdődhet a létesítmény kivitelezése.

A Ioan Slavici iskolához tartozó óvoda jelenleg egy régi, több mint nyolcvan éves épületben működik, amely ma már nem felel meg a törvény előírta követelményeknek. Az utóbbi években már csak ideiglenes engedéllyel működött, nincs benne orvosi rendelő, a vizes blokk és a padlózat is szinte teljesen tönkrement.

Az uniós finanszírozásból megvalósuló beruházás során felépül egy új épület, melyben három tanterem lesz a három óvodai korcsoport számára, illetve hálóterem, elkülönítő és orvosi rendelő, tanszertár, mosoda, konyha, mellékhelyiségek is helyet kapnak benne, illetve az óvoda működtetéséhez szükséges eszközöket és bútorzatot is beszerzik. Az épületnek külön bejárata lesz a személyzet, valamint a gyerekek és a szülők számára, és az épület környékén is végeznek tereprendezési munkálatokat. A konyhai bejárat el lesz különítőbe a személyzet és a szülők bejáratától, a feljárókat pergolákkal fogják takarni.

A beruházás értéke 4,6 millió lej, a kivitelezési időszak tizenkét hónap. A Kolozsvári úton épülő új óvodában a 3–6 éves korosztályhoz tartozó gyermekeket fogadják majd a Tokai telepről, a Gutenberg utcáról és környékéről, valamint a Nagyvárad keleti oldalán lévő községekből. Miután elkészül, az európai sztenderdnek megfelelő körülmények között fog működni az új óvoda.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában