Online

2021.01.12. 13:11

Négy díjat nyertek Szent László-s gazdasági szakos diákok egy győri nemzetközi versenyen

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gazdasági szakos diákjai évek óta részt vesznek azon a nemzetközi tanirodai versenyen, melyet a győri Deák Ferenc Közgazdasági Technikum szervez.

Ciucur Losonczi Antonius

Tavaly decemberben a koronavírus-járvány ugyan átírta a verseny és kiállítás hagyományos rendjét, mégis sikerült megrendezni számos magyarországi és külföldi diákcég részvételével. Mint Kele Tünde tanárnőtől megtudtuk, a Szent László Líceum XI. A és XII. A gazdasági szakos osztályainak egy-egy csapata több kategóriában is nevezett az online versenyre, melyen kiemelkedő eredményeket értek el: I. díj a legjobb külföldi csapat kategóriában, I. díj a legjobb cégbemutató kategóriában, II. díj a legjobb szlogen kategóriában, valamint III. díj a legjobb logó kategóriában.

Kele Tünde és Albert Andrea tanárnők készítették fel a diákokat, akik azt is elmondták, hogy a taniroda egy oktatási módszer, melynek lényege, hogy a diákok egy általuk létrehozott vállalkozást, vagyis egy gyakorlócéget működtetnek, amelyben cég-szimuláció zajlik: egy kereskedelmi vállalat gazdasági folyamatait bonyolítják tényleges áru- és pénzmozgás nélkül. Tehát a taniroda nem egy korszerű technikai eszközökkel berendezett terem, hanem egy oktatási módszer, amelyhez természetesen kell a modern irodatechnikai eszközökkel és számítógépekkel felszerelt helyiség is, ami a Szent László Líceumban rendelkezésre áll. Ezt a módszert a gazdasági szaktantárgyak elsajátításához alkalmazzák XI. osztálytól, hogy az addig megszerzett elméleti ismereteket gyakorlati tevékenységekben alkalmazhassák. A módszer hatékonyságát bizonyítja, hogy a diákok országos és nemzetközi szinten is sikereket érnek el a gyakorlati tudást és jártasságot igénylő versenyeken.

A XI-es Szabó Kincső és Szeghalmi Gabriella vezette csapat I. díjat kapott a legjobb cégbemutató kategóriában

A mostani online versenyre a XII. A osztály csapata a Party Bus Kft. ötletével jelentkezett, amely szerint a végzősök egy rendezvényhelyszínként szolgáló parti buszt kínálnak bérlésre egy sor szolgáltatással együtt. A XI. A osztály pedig a Dressycle Kft.-t álmodta meg, melynek fő tevékenységi területe a használt ruhák újratervezése és eladása. A lányok ezzel az újrahasznosítási módszerrel is szeretnének hozzájárulni a hulladékmennyiség csökkenéséhez, hiszen a textilipar az egyik legtöbb hulladékot előállító ágazat.

A gyakorlócégben folyó tevékenység a csoportmunkára épül, ennek során olyan készségek és kompetenciák alakulnak ki a tanulóban, mint az önállóság, a felelősségvállalás, az együttműködési készség, a kreativitás, amelyek elengedhetetlenek a későbbi munkavállaláskor.

Borítóképen: A XII. A osztály Party Bus Kft. nevű csapata I. díjat nyert a legjobb külföldi csapat kategóriában, II. díjat a legjobb szlogen kategóriában és III. díjat a legjobb logó kategóriában. (Tóth Anasztázia, Mák Kevin, Győri Dávid)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában