Meglepetés

2020.12.23. 17:11

Köszönet az egészségügynek

BN-összeállítás

A nagyváradi „Sănătatea ta”, azaz a Te Egészséged Egyesület hétfő este a városi kórház (köztudottan COVID-kórház) előtt lepte meg az egészségügyi dolgozókat az ünnepek alkalmából, illetve azért, hogy hálájukat fejezzék ki kitartó munkájukért. A bejárat elé szív alakban felállított kis karácsonyfákkal nemcsak a kórház dolgozóit lepték meg, hiszen ezeket a legfelső emeletekről is látni lehetett, az ablakokból a páciensek is láthatták. A kedves mozzanatot követően az egyesület minden kisebb-nagyobb karácsonyfát, amit kiállított, szétosztott a Bihar megyei COVID-szekciók között.

Az esemény keretében megemlékeztek azokról is, akik nem élték túl a koronavírus elleni küzdelmet, egy kislány egy koszorút is elhelyezett a kórház előtt.

Jelen volt a helyszínen dr. Alin Suciu is, az az orvos, aki Olaszországban önkénteskedett a legnagyobb vész idején. Megjegyezte, hogy a harc nem ért véget, akkor sem, ha elkészült az oltás. Elmondta, hogy bár sokan meggyógyultak már, de előfordulnak hosszú távú szövődmények, így a betegek életéért folytatott harc akár még évekig is elhúzódhat. „Azért, hogy ez a harc ne legyen hiábavaló, meg kell értenünk, hogy a koronavírus nem egy átlagos betegség, és a megelőzés az, amivel a leginkább korlátozni lehet a betegek számát” – fogalmazott az orvos.

Az alkalomról fotók és videofelvételek is készültek, melyeket Ovi D. Pop közösségi oldalain és Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

Fotók: Ovi D. Pop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában