Megelőzés

2020.12.07. 08:16

Elővigyázatosságra intenek a tűzoltók

Szombaton két, felügyelet nélkül hagyott gyertyaláng okozta tűzesethez is riasztották a Bihar megyei tűzoltókat. Szombat reggel nyolc óra után Nagyváradon, egy Salca utcai, negyedik emeleti tömbházlakás hálószobájában keletkezett tűz, amit feltétezhetően felügyelet nélkül hagyott égő gyertya okozott. A tűzoltóknak kevesebb mint tíz perc alatt sikerült eloltaniuk a lángokat, megakadályozva, hogy azok átterjedjenek az egész lakásra, így a tűzben csak egy szekrény égett el. Ugyancsak hasonló esethez riasztották szombat este a margittai tűzoltókat is: a Tótihoz tartozó Bozsalyon, itt a kár szerencsére ugyancsak egy szekrényre és egy függönyre korlátozódott.

Hasonló esetek elkerülése végett a tűzoltóság azt ajánlja, ne helyezzenek égő gyertyát gyúlékony tárgyak közelébe (bútor, függöny, könyvek, papír stb.), vagy olyan helyre, ahol gyerekek vagy állatok felboríthatják. Használjanak olyan gyertyatartót, amely ellenáll a magas hőnek, illetve felfogja a lecsepegő gyertyaviaszt. Nagyon fontos továbbá, hogy a szoba elhagyásakor oltsák el a gyertyát, illetve győződjenek meg arról, hogy éjszakára teljesen kioltották-e.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában