Rangsor

2020.12.09. 11:28

A nagyváradi Teszári Zoltán az ország egyik leggazdagabb embere

Forrás: gazetadecluj.ro

A romániai Forbes magazin kiadta az idei év 500-as toplistáját, melyen az ország leggazdagabb emberei szerepelnek. Ezen a listán lett ötödik a nagyváradi Teszári Zoltán, aki az RCS&RDS vállalat tulajdonosa, vagyona pedig 1,9 milliárd lej. A Forbes írása szerint a vállalat nem szenvedett súlyosabb károkat a járványhelyzet miatt sem. Hatalmas beruházásokat hajtottak végre az elmúlt években, melyeknek köszönhetően a cég stabilitást nyert, és 2019-ben rekordösszegű profitot zsebelt be.

A negyedik helyen áll Anastasia Soare üzletasszony 2,3 milliárd lejes vagyonnal, a harmadik Ion Ţiriac (visszavonult) teniszező 6 milliárd lejjel. A Dedeman üzletlánc tulajdonosai, Dragoş és Adrian Pavăl a második helyen állnak, 7,5 milliárd lejjel, az első helyen pedig az UiPath szoftvercég egyik alapítója, az IT szakember Daniel Dines, 7,7 milliárd lejre becsült vagyonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában