PKED

2020.11.12. 11:00

Új elnöke van a PKE diákszervezetének

Ciucur Losonczi Antonius

Jakab Ferenc harmadéves menedzsment szakos hallgató személyében új elnöke van a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének (PKED). A koronavírus-járvány miatt ez a tisztújító közgyűlés is rendhagyó módon zajlott. A szavazást csak online tudták lebonyolítani, azok részvételével, akik leadták szándéknyilatkozatukat, hogy diákszervezeti tagok szeretnének lenni. Ők a Facebookon egy csoportba kerültek, ahol megkaptak egy weboldalcímet, melyre ha rákattintottak, egyszeri alkalommal leadhatták a voksukat – magyarázta érdeklődésünkre válaszolva Jakab Ferenc, aki tucatnyi szavazatot kapott ily módon, ellenlábasa a tisztségre nem volt.

Az új vezető különben már rendelkezik szervezési tapasztalatokkal, hiszen az előző tanévben külügyi alelnöke volt a PKED-nek. Lapunknak azt nyilatkozta: azért döntött úgy, hogy jelölteti magát, mert nagyon együttműködő a vezetőség és jó a csapat, sok programot, rendezvényt tudnának közösen létrehozni: gólyatábor, gólyabál, téli bál stb., amint a helyzet megengedi. Addig sem tétlenkednek azonban, míg személyesen is tudnak találkozni, hanem megpróbálnak az online térben tevékenykedni, például játék- és filmesteket, különféle bajnokságokat szerveznek. Ezeket a Facebook- és Instagram-oldalaikon fogják meghirdetni. Lesznek zártabb eseményeik is, például a nemsokára megrendezésre kerülő Gólyapercek, mellyel bevezetik a gólyákat az egyetemi életbe, a kvízestekkel pedig szélesebb réteget szólítanak majd meg. A lényeg a csapatépítés, a közösségteremtés.

A héten kedden dr. Pálfi József rektorral is találkozott Jakab Ferenc, a hatszemközti beszélgetésen jelen volt még Nyíri Enikő, a PKE PR és kommunikáció felelőse is, melyen a gratuláció után szóba kerültek az előbb felsorolt célkitűzések is.

A PKED új vezetőségének tagjai még: Bádon Dávid – belügyi alelnök, Rencz Orsolya Kamilla – külügyi alelnök, Jámbor Sándor Zsolt – gazdasági alelnök, Bittenbinder Éva Krisztina PR és kommunikációs referens, valamint Tulkos Teodóra titkárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában