Online

2020.11.19. 12:45

Kerekasztal-beszélgetés zajlott egyházi nőszövetségek részvételével

Az RMDSZ nőszervezetének kezdeményezésére november 16-án virtuális kerekasztal-megbeszélést tartottak az erdélyi magyar egyházak nőszövetségének vezetőivel.

Ciucur Losonczi Antonius

A rendhagyótól eltérő éves párbeszéd témái a járványügyi intézkedések megszorításaiból fakadó közösségi gondoknak és elvárásoknak a számbavétele, illetve azok közös megoldási lehetőségei voltak. A Bogya-Kis Mária református lelkésznő által tartott áhítat után a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, az Erdélyi Református Egyházkerület, a Bihar és Szatmár megyei római katolikus nőszövetségek, az evangélikus-lutheránus, az unitárius és a baptista egyházak nőszövetségeinek vezetői számoltak be azokról a tevékenységekről, amelyeket az idén szerveztek, valamint azokról a támogatási akciókról, melyeknek kedvezményezettjei a gyülekezeti tagok, illetve a hívek voltak.

Az RMDSZ nőszervezetének képviselői a márciusban elindított Halljuk egymást! telefonos szolgálatról és a Segíts okosan! adománygyűjtő akcióról beszéltek, hangsúlyozva, hogy a késő ősz és tél folyamán ezen tevékenységek folytatására van szükség. „A Halljuk egymást! mozgalom által elért több mint 4 ezer egyedül élő, idős ember visszajelzése az, hogy szükségét érzik annak a heti 2-3 baráti beszélgetésnek, amelyeket az RMDSZ nőszervezete önkénteseivel folytathatnak. Örömmel fogadják és várják a hívásokat, megkereséseket, melyek által enyhítjük számukra a világjárvány okozta elszigetelődés érzését”- fogalmazott Biró Rozália parlamenti képviselő, a Nőszervezet országos elnöke, akinek a kezdeményezésére 2017-ben együttműködési megállapodás született az RMDSZ nőszervezete és az erdélyi egyházak nőszövetségei között, amely alapul szolgált az érintett felek helyi szinten történő kooperációira. „Céljaink szinte azonosak: segíteni, támogatást nyújtani közösségünk rászoruló tagjainak, a lelki támasztól egészen a gyógyszer- és élelmiszer-szükségletek ellátásáig. Ennek érdekében kértem meg az egyházi nőszövetségeket, hogy csatlakozzanak a Halljuk egymást!, és a Segíts okosan! elnevezésű akcióinkhoz, hiszen együtt, közösen, hatékonyabbak, eredményesebbek tudunk lenni, és segítségünk több mindenkihez eljut” – nyilatkozta Biró Rozália.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában