parlamenti választások

2020.11.09. 16:11

Kampányindító a liberálisoknál

A nagyváradi Szent László téren, Ferdinand román király szobra előtt gyülekeztek pénteken délelőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei képviselő- és szenátorjelöltjei, hogy hivatalosan is megindítsák a párt saját kampányát.

Fotó: Pap István

A jelöltek hangadója Ioan Cupșa képviselő, illetve képviselőjelölt volt, aki az összegyűlt sajtósoknak többek között elmondta: jobb törvényekre van szükség a parlamentben, hogy finanszírozni lehessen az ország, és ezen belül Bihar megye projektjeit. Ezt követően több jelölt is beszélt terveiről, célkitűzéseiről. Cristian Buzlea képviselőjelölt például az uniós források minél hatékonyabb lehívásának fontosságát emelte ki, illetve fontosnak nevezte azt is, hogy a mezőgazdasági termelőket támogató programok folytatódjanak.

Florica Cherecheș képviselő, illetve képviselőjelölt pedig a beruházások ösztönzését nevezte meg fontos célkitűzésnek, mert megítélése szerint ez járulhat hozzá ahhoz, hogy hazatérjenek azok, akik elhagyták az országot. Kiemelte a közműhálózatok fejlesztését a megyében, valamint az egészségügyi infrastruktúra bővítését, továbbá a szakiskolai képzés fejlesztését. Újságírói kérdésre válaszolva Ioan Cupșa elmondta, hogy a választások után készek lesznek tárgyalni bármely, a parlamentbe bejutott formációval, kivéve a Szociáldemokrata Pártot (PSD).

Borítóképünkön: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei képviselő- és szenátorjelöltjei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában