Foto art

2020.11.16. 18:47

Elismert fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Románia legelismertebb, EFIAPd/3 és GMPSA jelzésekkel büszkélkedhető fotóművésze, Nagy Lajos alkotásaiból nyílt kiállítás a nagyváradi Euro Foto Art Galériában.

A 100 alkotásnak helyet adó tárlat két részre oszlik, életképek és természetképek, tájfotók tekinthetőek meg a kiállításon. A kiállítás azért is különleges, hiszen a fotókat 120, nemzetközi szalonok által elismert és díjazott alkotás közül kellett kiválogatnia – mondta el Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke. A hetvenedik életévét töltő kézdivásárhelyi alkotó gyerekkora óta érdeklődik a fotózás iránt, első fényképezőgépét 1957-ben kapta, Magyarországról, a fényképezés 1961-ben – miután megismerkedett a technikai részletekkel, az előhívás folyamatával – hobbiként lépett be az életébe.

A vizuális művészetek iránt érdeklődve képzőművészetet, fotóművészetet tanult, országos és nemzetközi megmérettetéseken a '80-as évek óta részt vesz, jelenleg 20.000 feletti elismeréssel és több mint kétezer díjjal rendelkezik. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség az EFIAP/d3 legmagasabb kitüntetéssel díjazta, a Photographic Society of America pedig PSA-mester címmel jutalmazta. Alkotásaiból száznál több kiállítás született Romániában, Magyarországon, Olaszországban, és más európai országokban. 2000-ben kiadta első fotóalbumát Impressions címmel, 2017-ben pedig a Kárpátkanyar (Curbura Carpaților) albummal jelentkezett.

A nagyváradi galériában kiállított alkotásokat december 12-ig lehet megtekinteni, ezen a napon tartják ugyanakkor a kiállítás záróünnepségét, amelyet 11 órától az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán is közvetítenek. Az alkotásokat Ramona Novicov műkritikus ismerteti, fellép a Duo Varadiensis.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár partnerségében szervezett kiállítás a járványügyi szabályok betartásával munkanapokon 8–17 óra között látogatható, de az alkotások megtekinthetőek a nemzetközi egyesület honlapján is.

Borítóképünkünkön: A kiállítást már többen meglátogatták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában