Környezetszennyezés

2020.11.06. 10:02

A Pecébe vezették a fáradt olajat

Komoly olajszennyezés érte a Pece-patak Aradi úti szakaszát Nagyváradon, észlelte szerda délben a Bihar megyei Környezetvédelmi Őrség. A vízbe került szermaradványokat egy nagyváradi lakos vette észre elsőként, aki fotóit megosztotta a közösségi médiában, így jutott el a hír a hatóságokhoz is. Sever Şerbănescu, az őrség vezetője a román sajtót arról tájékoztatta, hogy a jelenséggel foglalkozó csapat már azt is kiderítette, a szennyezés egy építkezésről származik. A Prima Kapital Project nyolcemeletes tömbházakat épít a közelben, az Octavian Goga utcán, ezen munkálatok közben pedig

olajhulladék-lerakatot találtak. Ahelyett, hogy az előírásoknak megfelelően jártak volna el, inkább kialakítottak egy rögtönzött csőrendszert, mellyel az olajat a Pece-patakba vezették. Az illetékesek azonnal megkezdték a víztisztítást, a vállalat pedig pénzbírságot kapott. Pontosan nem tudni, mennyit, de az köztudott, hogy az efféle szennyezésekért legkevesebb 50 ezer lej bírságot szoktak kiszabni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában