Segítségnyújtás

2020.10.27. 16:54

Találkozó az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és családjaik számára

Az érmihályfalvi Érintő Egyesület 2020. október 25-én szervezte meg Ottományban az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és hozzátartozóik számára a családi találkozót.

Baricz-Nánási Noémi tanítónő köszöntötte a gyermekeket és családjaikat, akik különböző érmelléki településekről érkeztek, továbbá Külüs Annamáriát, aki Nagyváradról érkezett és kötetlen beszélgetést folytatott minden jelenlévővel. A rendezvény célja rávilágítani arra, hogy a társadalomban egyenértékűként kell kezelni mindenkit, így az Érmihályfalván és az Érmelléken fogyatékkal élő gyermekeket is.

Rendezvényünk során – amely szabadtéren zajlott – minden család ismertette a fogyatékkal élő gyermekük sorsát. Külüs Annamária külön-külön elbeszélgetett arról, hogyan lehet tovább élni és nevelni a fogyatékkal élő gyermekeket. A beszélgetések alkalmával sokmindent megtudtunk a gyermekekről. Van, akit a kreativitás, az informatika, a népdaléneklés, a festés érdekel, vagyis tanulhatunk mi is tőlük. Igény van az ilyen összejövetelekre, hogy a szülők és gyermekek megoszthassák tapasztalataikat más településen élő sorstársaikkal. A találkozó révén az Érmelléken létrejött egy kapocs a családok között, amit minden évben szeretnénk tovább fejleszteni és megerősíteni, ennek köszönhetően találkozhatnak egészséges és korlátozott képességű gyermekek és azok családjai. A kiérdemelt emléklap mellé a hét érmelléki településről érkezett családok ajándékcsomagot vihettek haza. Rendezvényünk végeztével az Érintő Egyesület Szalacson megemlékezett az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

Köszönet illeti az anyagi támogatókat, a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságát és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, amelyek biztosították a rendezvény létrejöttét.

Érintő Egyesület

Borítóképünkön a találkozó résztvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában