PRONATURE

2020.10.01. 17:24

Dokumentumfilm készült a Királyerdő „kincséről”

Visszatért a Királyerdőbe és ezúttal a Sebes-Körös völgyében forgatott filmet Mihai Moiceanu.

„A Királyerdőben egy felbecsülhetetlen kincs rejlik, a filmet készítő csapat pedig ennek keresésére indult. A felfedezőcsapat utólag rájött: a térség legnagyobb kincse a természeti, kulturális és történelmi hagyatékában rejlik ” – nyilatkozta Paul Iacobaș, a projekt támogatójaként közreműködő Fenntartható Fejlődés és Védett Területek Bihar Megyei Központjának (CAPDD) elnöke. A film ismeretterjesztő jellegű, elsősorban a gyerekeket és fiatalokat szólítja meg. A dokumentumfilmet iskolákban, környezetvédelmi táborokban, illetve a révi Sebes-Körös látogatóközpontban és révtízfalvi (Zece Hotare) kilátóközpontban vetítik. Az alkotás ugyanakkor a YouTube-on is elérhető „Comorile din Defileul Crisului Repede” címen.

A film elkészítése az Interreg V-A Románia–Magyarország programon belül futó PRONATURE (ROHU -126) programon belül jöhetett létre. A Királyerdő szépségeiről a pădureacraiului.ro honlapon keresztül is tájékozódni lehet.

Borítókép: a film egyik képkockája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában