Egymillió Csillag

2020.10.19. 10:49

„A saját kis lángunkkal növeljük az isteni fény ragyogását”

A katolikus segélyszervezetek legnagyobb nyilvános szolidaritási rendezvényét, az éves rendszerességgel megrendezett Egymillió Csillagot, a vírusvédelemre való tekintettel, csak szűk belső körben tartotta meg a nagyváradi Caritas Catolica, 2020 október 15-én, csütörtökön.

Szombati-Gille Tamás

Az immár hagyományossá vált eseményt mindig a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjához legközelebb eső csütörtökön tartják meg országszerte, többnyire forgalmas közterületeken, ahol minél nagyobb tömegek fejezhetik ki együttérzésüket a szükséget szenvedőkkel, az által, hogy szimbolikusan meggyújtanak egy-egy mécsest. A szolidaritás lángjai ezúttal sem hiányoztak a nagyváradi Caritas székhelyén, a publikum viszont igen. A vírusvédelemre való tekintettel ugyanis csak a segélyszervezet munkatársainak szűk köre vehetett részt a rendezvényen, ahol ex. Böcskei László római katolikus megyéspüspök és Rajna József Caritas-igazgató vezetésével imádkoztak a rászorulókért és a világjárvány megszűnéséért. „Ez a megpróbáltatás a fizikai távolságtartás ellenére nem szabad hogy emberileg is eltávolítson minket egymástól, és azoktól akik nélkülöznek. A Caritas alkalmazottainak ez a feladata, ami nem csak egy egyszerű, emberi tevékenység, hanem egy magasabb szintű elköteleződés, az Úr Jézus példáján, aki maga is találkozott a betegekkel és mindazokkal akik segítségül hívták őt. Ezért fontos, hogy a mai körülmények közt is aktívan keressük az együttérző közelség kinyilvánításának lehetőségeit embertársaink irányába, akkor is, ha fizikailag távolságot kell maradnunk” – hangsúlyozta Böcskei László megyéspüspök. „A mécsesek lángja arra emlékeztet, hogy a mi kis fényünk is hozzáad valamit a napvilághoz. A saját kis lángunkkal növeljük az isteni fény ragyogását” – tette hozzá a főpásztor. A családias hangulatú ünnepség a Caritas-alkalmazottak közös imádságával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában