Interjú

2020.09.04. 10:10

Pap Sándor: Érmihályfalva ne az elvándorlás fővárosa legyen

Nagyváradi sajtótájékoztatón mutatta be a város fejlesztésére vonatkozó elképzeléseit Pap Sándor, a Néppárt érmihályfalvai polgármesterjelöltje. A fogtechnikus foglalkozású vállalkozás-fejlesztő menedzser nyolc éve tagja a helyi önkormányzatnak a Néppárt színeiben, tapasztalatait az önkormányzati munka „felpörgetésére” használná fel.

Tóth Ádám

A sikerpropaganda ellenére rengeteg megoldatlan probléma terheli az Érmellék fővárosának is nevezett Érmihályfalva mindennapjait, de a legégetőbb mégis a munkahelyek hiánya és az elvándorlás, éppen ezért megoldási javaslataink is ezt a két fő területet célozzák – hangsúlyozta a Néppárt polgármesterjelöltje. A Kinder gyár és a a fogyasztási szövetkezet korábbi, vagy az egyik cipőgyár most zajló felszámolása, a munkások elbocsátása ráadásul nem csupán a mihályfalvi lakosokat érinti, hiszen a környék falvaiból százak ingáztak az említett gyárakba dolgozni, akik most mind elveszítik megélhetésüket. Elemi érdeke tehát a kistérségnek is, hogy Érmihályfalva jobban teljesítsen, és ne megszűnjenek a munkahelyek, hanem újak jöjjenek létre. Ehhez viszont változást akaró, tettre kész, új szemléletet képviselő emberekre van szükség a város vezetésében, akik meghallják az emberek hangját, és valós megoldásokat kínálnak a problémákra – tette hozzá Pap Sándor.

A munkahelyteremtés elengedhetetlen feltétele egy ipari park, mely kiszolgálja a városba érkező, befektetni kívánó cégeket. Ennek mielőbbi kialakítása elsőrendű prioritás kell legyen a város új vezetésének, hiszen elsősorban az ipari parkban megtelepedő cégek teremthetnek nagyobb számban új munkahelyeket, megtartva ezzel az egyre nagyobb ütemben elvándorló szakképzett munkaerőt, és a fiatal pályakezdőket is – fejtette ki a Néppárt polgármesterjelöltje. Hozzátette: fontos lenne a szakképzés jelenlegi színvonalának emelése, a hiányszakmákra fókuszáló, minőségi tudás átadására törekvő oktatás mielőbbi megteremtése. Ezekben a kérdésekben számítanak a Bihar Megyei Tanács leendő magyar tagjainak, elsősorban a Néppárt képviselőinek támogatására is.

Pap meglátása szerint nagyobb intenzitással, és főleg sikeresebben kellene megpályázni az EU által felkínált forrásokat. Elhangzott: nem tartható az, hogy egy-egy uniós finanszírozású projekt hosszú évekig húzódik, főleg a pályázati szakértelem hiánya, és a bürokrácia miatt. Jó példaként tekintenek Nagyváradra, tette hozzá Pap Sándor, céljuk megközelíteni azt a sikerességi szintet, amivel a megyeszékhely lehívja a pályázati pénzeket. Rámutatott: a pályázatokra nagyon nagy szükség lenne Érmihályfalva tekintetében, hiszen nincs elegendő saját forrás, olyan évtizedek óta húzódó, a lakosok életminőségét közvetlenül érintő problémák megoldására, mint az iható vezetékes víz, működő csatornahálózat, a város utcáinak aszfaltburkolattal való ellátása, vagy éppen a várost elkerülő, a kamionforgalomtól mentesítő út megépítése.

A Néppárt polgármesterjelölte elmondta: hisz benne, hogy csapatával, mellyel együtt a város szolgálatára jelentkezik, elnyeri az emberek bizalmát. A vezetőknek a polgárok közös érdekét kell szem előtt tartania mandátuma minden percében, hiszen ők vannak a város polgáraiért, nem pedig fordítva – zárta a gondolatmenetét Pap Sándor, aki arra is kitért: nagyon fontos, hogy lehetőleg mindenki éljen szavazati jogával, és válassza azt a jelöltet, aki változást akar, és legalkalmasabb a város problémáinak megoldására, a település fejlődési pályára állítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában