kampány program

2020.09.22. 15:38

Molnár József: Folytatni kell a szentjobbiakért a munkát

Két sikeres mandátummal és gazdag vezetői tapasztalattal a háta mögött folytatná Szentjobb és a közigazgatásilag hozzá tartozó települések fejlesztését Molnár József – mutatkozott be lapunknak a függetlenként megválasztott polgármester. Az újabb mandátumért ringbe szálló elöljáró a Néppárt támogatását is élvezve újrázna, és következetesen folytatná az előző nyolc év sikeres munkáját. Mint elmondta, büszke arra, hogy az intrikák ellenére minden területen sikerült előrelépni, Szentjobb szépül, fejlődik, bár akadnak még hiányosságok.

Tóth Ádám

„A legnagyobb örömmel az tölt el, hogy iskoláink, óvodáink teljesen rendben vannak. Az épületek felújítva, hőszigetelve, mosdók, mellékhelyiségek a huszonegyedik századi elvárásoknak megfelelően kialakítva. Nyolc év munkája, és komoly befektetett összegek kellettek a mai állapotokhoz, de gyermekeink jóléte mindennél előrébbvaló” – vázolta fel az eredményeket az elöljáró. Infrastrukturális beruházásokból nem volt hiány az elmúlt években, a vezetékes víz hálózata teljesen kiépült, a szennyvízelvezetés hetven százalékon áll, de a munka folytatódik. „Jól haladunk a községi utak burkolásával is, sikerült befejezni a Biharcsanálosra vezető út aszfaltozását, idén pedig a községközpontot Berettyófarnossal összekötő út is megújul, erre megvannak a források. A következő években szeretnénk folytatni Szentjobb utcáinak leaszfaltozását, a járdák építését és rehabilitálását is” – avatott be a további tervekbe az elöljáró, majd kitért arra is, hogy régi vágya a szentjobbiaknak egy új kultúrotthon, hiszen abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy pezsgő kulturális élettel büszkélkedhetnek. „A kultúrház épületének finanszírozására eddig négy alkalommal kaptunk ígéretet, reméljük, hogy az új összetételű megyei tanáccsal együttműködve ez az álom is valósággá válik Szentjobbon” – mondta Molnár József.

Mint mondta, egészségügyi intézmények szempontjából községük egészen jól áll, hiszen gyógyszertáruk, háziorvosi ellátásuk is van, a megfelelő ingatlanokban kialakítva, céljuk ugyanakkor az állandó orvosi ügyelet lehetővé tétele a község területén. „Szociális téren sok még a teendő, szeretnénk nagy figyelmet fordítani időseink támogatására, a szociálisan hátrányos helyzetű, elsősorban roma lakosság integrációját is szem előtt kell tartanunk, a lehetőségek szerint segítve felzárkóztatásukat. Szeretnénk a pályázati lehetőségeket bemutatni, elérhetővé tenni fiataljaink számára, hogy helyben maradva fogjanak jövedelmező, egyúttal munkahelyteremtő vállalkozásokba” – sorolta a további terveket a jelölt.

Molnár József beszélt települése adottságairól is. Mint mondta, a mezőgazdasági termelés, elsősorban a gyümölcstermesztés sok lehetőséget rejt magában, hiszen a körülményeik jók. Ezt kihasználva, és egyúttal a fiatal gazdákat támogatva szeretnének feldolgozóüzemet létrehozni a termelők számára, amit egy hűtőházzal egészítenének ki, így segítve elő, hogy versenyképes termékekkel jussanak piacra, és ne legyenek kiszolgáltatva a viszonteladóknak. „Ezekben a terveinkben elsősorban a megyei tanács együttműködésére, és az uniós pályázatokon keresztül lehívható forrásokra szeretnénk támaszkodni. Ahhoz, hogy mindez a szentjobbiak életminőségét javító valóság legyen, természetesen az kell, hogy a szeptember 27-ei választáson a szentjobbiak újabb mandátumot adjanak nekünk a munkára, ezért is arra kérek mindenkit, menjen el választani, és voksával támogassa a folyamatosságot és a fejlődést” – összegezte Molnár József.

A jelölt támogatásának politikai vetületeiről elmondta, hogy Szentjobb sem esik ki azon települések sorából, ahol a Néppárt munkakapcsolatban van azzal a Nemzeti Liberális Párttal, amely az elmúlt négy év csődös PSD-RMDSZ megyei vezetése utáni változások nyomán joggal számíthat arra, hogy a megyei és bukaresti fejlesztési források segíteni fogják a polgármesteri hivatal munkáját. „Négy évig Szentjobbon ellenszélben is jól boldogultunk, furcsa lenne és a község lakóinak érdekeit sem szolgálná, ha a jól végzett munka ellenére most olyan személy és szervezet venné át a község vezetését, amely tovább folytatja azt a háborúskodást, amely éppen elég bajt okozott már eddig is. Szentjobbnak és az ide tartozó falvaknak is a békesség és a fejlődés az érdeke” – zárta bemutatkozását Molnár József polgármester.

Borítóképünkön: Molnár József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában