elkészült

2020.09.16. 17:43

Járóbeteg-rendelő a nagyváradi katonai kórház udvarán

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal felépíttette a járóbeteg rendelőt a katonai kórház udvarán, tudatja a hivatal sajtóosztálya.

A Honvédelmi Minisztériummal kötött egyezség értelmében a város megkapta a katonai kórház telkének egy részét, amelyen parkolóházat építtet, és ezért a telekért ellenszolgáltatásképpen felépítette a járóbeteg-rendelőt is. A kivitelezők a Drum Asfalt és a Trameco cégek voltak, a beruházás 1.999.224 lejbe került.

A kivitelezők magát a háromszintes (földszint, emelet, manzárd) épületet építették meg, az ingatlan belső kialakítása és felszerelése (térkialakítások, liftek beszerelése, gyógyászati eszközök telepítése stb.) és a külső közmű-hálózatra való rácsatlakoztatás az Avram Iancu katonai kórház feladata lesz. A 330 négyzetméteren felépült ingatlan földszintjén orvosi rendelők lesznek, az emeleten négy, összesen tizenöt férőhelyes kórterem, a manzárdon pedig az irodák kapnak helyet.

A járóbeteg-rendelőben összesen tizennégy szakorvosi rendelő működik majd, továbbá az épület az egészségügyi létesítmények üzemeltetéséhez szükséges épületgépészeti megoldásokkal és műszaki eszközökkel van ellátva, ugyanakkor az épületnek saját hőközpontja is lesz. A létesítménybe a Brașovului utcáról lehet majd bemenni.

Borítókép: az újonnan átadott épület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában