Ifjúság

2020.09.15. 10:29

A miénk a szó – ifjúsági ügyekben tartottak kerekasztal-beszélgetést

A Magyar Ifjúsági Értekezlet kezdeményezésére pénteken, szeptember 11-én, 18 órától a Bodega kávéházban beszélgettek Bihar megye és Nagyvárad fiatal magyar képviselőjelöltjei. Az alkalmat Olteán Csongor, a MIÉRT elnöke moderálta, beszélgetőtársai pedig Hunyadi István színművész, dr. Kádár Hunor egyetemi adjunktus, Boda Gergő közgazdász, a VIDIFISZ elnöke és Csuzi Botond légiirányító voltak.

A beszélgetésen elhangzott többek között, hogy a fiatal jelöltek egy lendületes, dinamikus városi közösséget kívánnak építeni, amelyben az oktatási lehetőségek, a munkaerőpiaci viszonyok és infrastrukturális viszonyok egyensúlyban vannak. A jelöltek egyetértettek abban, hogy vissza kell adni a várost a fiataloknak, ezért pedig komoly vállalásokat kell tegyen mind a megyei, mind a városi önkormányzat.

Ehhez kapcsolódóan Hunyadi István a nemrég lezajlott ifjúsági konzultációt említette, amely alapot adhat egy ifjúsági stratégia kidolgozásához. Az ifjúsági konzultáció kapcsán Hunyadi és csapattársai egy tizenkét pontos kiáltványt fogalmaztak meg, amelyről bővebben az elkövetkező napokban tájékoztatják a követőket a képviselőjelölt közösségimédia-oldalán.

A pénteki beszélgetés hangulatát egyébként a Meraki zenekar alapozta meg, továbbá a Unique Dance Studio három táncosa is jelen volt az eseményen. A résztvevők ugyanakkor a Juhász Nándor, Kéri László, Lőrinczi Inez és Torkos Márk Erik analóg fotóiból készült tárlatot is megtekinthették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában