Taneszközök

2020.08.25. 11:55

Fejlesztések a kágyai technológiai líceumban

Egyszerre több fejlesztési projekt is zajlik a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumban: a Bihar Megyei Tanács támogatásának és finanszírozásának köszönhetően megvalósul az iskola megfelelő taneszközökkel való felszerelése.

A Bihar Megyei Tanács által idén kiutalt több mint 220 ezer lejes támogatásnak köszönhetően jelentős technológiai fejlesztések zajlanak a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumban, ahová Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ Bihar megyei tanácselnökjelöltje és Vitályos Barna, a Bihar Megyei Tanács által létrehozott Fenntartható Fejlődési Ügynökség vezetője látogattak el a napokban. Karancsi Béla igazgató mindenekelőtt arra hívta fel az érkezők figyelmét, hogy az egyik legfontosabb megvalósítás, amit a támogatás összegéből nemrég sikerült befejezni, az iskola összes folyosójának megfigyelő kamerákkal történt felszerelése, illetve egy saját dokumentum-archiváló és egy biztonsági rendszer kiépítése. Ezek mellett természetesen a tanműhelyek felszerelése a legjelentősebb fejlesztés, így például sikerült a mezőgépész szak számára is szakszerű gépeket vásárolni.

Szabó József a terepszemle során egyetértett az iskola igazgatójával abban, hogy a szakoktatás egy igen komoly perspektíva a jövő számára, és hogy Kágyán, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es frakciója támogatásának is köszönhetően, immár megvannak a feltételek ahhoz, hogy ez az oktatási típus működjön. A tanintézetet 2016 szeptemberére újították fel, a beruházás közel ötmillió euróba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában