Támogatott tartalom

2020.07.10. 15:10

A kilencedik MAN szerviz nyílt meg Nagyváradon július 10-én az MHS Truck Service országos hálózatában

A nagyváradi MHS Truck Service a kilencedik MAN szerviz az országos MHS Truck Service országos hálózatában. E hálózat részeként működik még szervizműhely Bukarestben, Otopeniben, Brassóban, Nagyszebenben, Kolozsváron, Temesváron, Konstancán és Bákóban.

Fotó: ANDREI TOBOSARU

Július 10-től a nagyváradi MHS Truck szerviz huszonnégy új munkahelyet biztosít ebben az övezetben, országszerte pedig az MHS Truck Service 280 munkahelyet kínál. A nagyváradi MAN szervíz megépítése négymillió euróba került. A MAN és a Neoplan márkák romániai importőre és forgalmazója, az MHS Truck & Bus Group támogatja a szállítási szektort, mely létfontosságú abban, hogy biztosítani lehessen minden szükséges eszközt a koronavírus miatt kialakult válsághelyzet kezeléséhez.

Az MHS Truck Service országos hálózatának kilencedik műhelyét július 10-én nyitották meg Nagyváradon. Az MHS Truck Service-nek saját szervizműhelyei vannak Bukarestben, Otopeniben, Brassóban, Nagyszebenben, Kolozsváron, Temesváron, Konstancán és Bákóban. Ugyanakkor a hálózat keretében működik további öt partnerműhely Jászvásáron, Slatinan, Nagyváradon, Karácsonkőn és Nagybányán, ezzel biztosítva van az országos lefedettség.

A július 10-iki avató ünnepségre videóüzenetet küldött Michael Schmidt, az MHS Holding elnöke és Goeran Nyberg a MAN Truck & Bus eladás és marketing vezetőtestületének a tagja. Jelen voltak az eseményen a román kormány képviselői, a helyi hivatalosságok, valamint a MAN Truck & Bus hivatalos képviselői is. A megjelentek között volt Marilen-Gabriel Pirtea parlamenti képviselő, a temesvári Nyugati Egyetem rektora, Dragoș CL Preda államtitkár, Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere, Bátori Géza Bors község polgármestere, Elena Claudia Iordache az MHS Truck & Bus elnök-vezérigazgatója, továbbá Emil Hurezeanu és Gabriel Bologan Románia németországi, illetve olaszországi nagykövetei.

 

„Az a döntés, hogy ebben a nehéz időszakban Nagyváradon létesítsünk székhelyet, abból a vágyból eredt, hogy támogassuk a romániai szállítási szektort, és hogy új munkahelyeket hozzunk létre abban az övezetben” – nyilatkozta Michael Schmidt, az MHS Holding elnöke. Az új, nagyváradi MHS Truck szervíz az E60/DN1 európai út mellett helyezkedik el, a borsi határátkelő közelében. A szerviz 12.000 négyzetméteren terül el, ebből 2800 négyzetméteren vannak az irodaépületek és a műhely, a fennmaradó 9200 négyzetméter pedig a parkolóhely azoknak a kamionoknak, amelyek javításra jönnek ide, illetve az új teherautók számára, amelyeket a megrendelőknek szállítanak le.

A nagyváradi MHS Truck szervizben négy szerelő akna és egy műszaki vizsgálatra használható akna van. A műhelyben tizenhat munkahely lesz szakemberek számára, akik a mechanikai, az elektronikai, a bádogos és festési munkákat, továbbá a műszaki ellenőrzést végezhetik itt el, további nyolc állás a műszaki és az irodai személyzet számára van fenntartva, így ebben az egységben huszonnégy alkalmazott fejthet ki tevékenységet.

Az épületet a MAN jelenleg érvényben lévő sztenderdjei alapján építették meg, a műhely rendelkezik a MAN és Neoplan márkájú járművek szervizelésének engedélyével, és annak lehetősége is fennáll, hogy ezt az engedélyeztetést bővítsék a MAN TGE típusú kis kereskedelmi járművekre is. A nagyváradi MAN szerviz, csakúgy mint az MHS Truck Service országos hálózatnak mindegyik műhelye az érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően fog működni annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a SARS-COV-2 vírus terjedése.

„A nagyváradi MAN műhely beruházásának az értéke eléri a négymillió eurót, megvalósítása jelentős lépés a MAN márka romániai szervizhálózatának kiépítésében”, fejtette ki Elena Claudia Iordache, az MHS Truck & Bus elnök-vezérigazgatója.

Az MHS Truck Service Nagyvárad ügyfelei számára egy sor szolgáltatást kínál: és használt teherautók eladását, huszonnégy órás szervízszolgálatot, szerviz szerződéseket, eredeti MAN alkatrészek és kiegészítők eladását, az eredeti MAN e csere-alkatrészek folyamatos reklámozását, évharmadonként akciós javítási csomagokat (cserealkatrészek és munkadíj a szezonnak megfelelő termékekhez illeszkedően), valamint speciális munkadíj-ajánlatokat kínál a hat évnél idősebb járművek esetében.

A profi és minőségi szolgáltatások biztosítása érdekében az MHS Truck Service Nagyvárad folyamatosan részt vesz a bukaresti és nagyszebeni szakmai továbbképző központok által a MAN műszaki szakemberei számra szervezett továbbképzéseken. Ezeket a kurzusokat a MAN Akadémia koncepciójának és a MAN sztenderdjeinek megfelelően szervezik meg. A bukaresti és a nagyszebeni központok mind elméleti képzést, mind pedig gyakorlati tevékenységeket nyújtanak.

Ugyanakkor az ország nyugati részén élő fiatalok a nagyváradi MHS Truck Service közvetítésével a MHS Truck & Bus Group képzési részlege által kidolgozott gyakornoki programokon vehetnek részt, amelyeken a legmagasabb szintű képzést kaphatják meg, aminek nyomán mechanika, elektronika, bádogos és festő szakterületeken válhatnak a MAN járművek szervizelésének szakembereivé. Ez a program immár a kilencedik idényénél tart, és 2020-ban felveszi a MANTech2030 elnevezést.

(CH 10135)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában