(EHL)

2020.06.13. 11:18

Vendéglátóipari szakképzés Váradon a Michelin-csillag fényében

A nagyváradi Partenie Cosma Líceumban vendéglátóipari képzés indul a szakterületén világhírű Ecole Hoteliere Lausanne tanintézmény licence alapján.

Pap István

A nagyváradi tanintézmény az Ecole Hoteliere Lausanne (EHL) romániai licencével rendelkező Didactica Alapítvánnyal fog egyezményt kötni arról, hogy beindítsák itt az érettségit követő vendéglátóipari képzést. Az elképzelések szerint a Partenie Cosma iskolában konyhafőnök és vendéglátóipari menedzser képzés fog indulni, a váradi tanintézmény pedig felvállalja azt, hogy megszerzi az akkreditációt arra, hogy ezek a képzések önálló szakokká váljanak, azaz posztszekunder oktatási szinten működjenek.

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén elvi beleegyezést adta ahhoz, hogy megalakuljon Váradon ez az érettségi utáni képzés, és erre a célra az iskola rendelkezésére bocsátja a Partenie Cosma iskola kampuszát. Az elfogadott határozat szakjelentése szerint az elmúlt években számos gazdasági szektor akut munkaerőhiánnyal küzd térségünkben, főként a szakképzett munkaerő hiányzik, igaz ez a vendéglátóiparra is. És mivel Nagyváradon a turizmus egyre fontosabb szakág lesz, ezért ezen a területen is nagy szükség van szakképzett munkaerőre.

Ennek folyománya a svájci tanintézménnyel kötendő egyezség a már említett alapítványon keresztül. Az EHL a világ egyik vezető vendéglátóipari oktatási központja, amit több nemzetközi rangsorban kivívott első helye igazol, illetve az a tény is, hogy a tanintézmény svájci kampuszában a hallgatók által üzemeltetett étterem Michelin csillagot szerzett.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában