Programajánló

2020.06.24. 11:21

Újra megnyílt a kerékpárkölcsönző

Pikó Stefánia

A már jó néhány éve a városban működő I’Velo biciklikölcsönző a napokban sokak örömére újra megnyitott a Nagyvásártéren (December 1 park). Az OTL-bérlettel rendelkezők csupán 3 lejt kell fizessenek egy óráért, legfeljebb 3 órára, vagy 24 órára bérelhetnek, ami 15 lejbe kerül. A standard bérleti díjak: 6 lej/1 óra, 10 lej/2 óra, 14 lej/3 óra, 18 lej/4 óra, 22 lej/5 óra, 30 lej/24 óra. Egy személy kizárólag csak egy kerékpárt kölcsönözhet, és ehhez fel kell mutatnia a személyi igazolványát, vagy egyéb igazolványt (jogosítvány). Amennyiben a kölcsönző nem érkezik vissza idejében, minden elkésett óráért hat lejt kell fizessen. Ha az illető elveszíti a kerékpárt, 800 lejt kell fizessen, egyéb kisebb károkért pedig a javításnak megfelelő összeget – ezen bírságok összegeinek listája megtalálható a kölcsönzőnél.

A június, július, augusztusi időszakban hétfőtől péntekig 11.30 és 21 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9.30 és 21 óra között állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A koronavírus-járványra való tekintettel a kerékpárokat gyakran fertőtlenítik, de ezek használóinak nem állítottak össze speciális előírásokat, egy szabadtéri tevékenységről lévén szó.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában