Torlódás

2020.06.17. 09:30

Sokan igényelnek erkölcsi bizonyítványt

Forrás: ebihoreanul.ro

Ciucur Losonczi Antonius

A koronavírus-járványt érintő lazító intézkedések miatt az utóbbi napokban kisebb tömegjelenetek alakultak ki a Bihar megyei rendőrséghez tartozó, erkölcsi bizonyítványokat kibocsátó osztályon. Ezt tapasztalva Dumitru Țiplea prefektus közbelépett azért, hogy ideiglenesen mentesítve legyenek az ügyfélszolgálati kapuk a rájuk nehezedő tehertől. Amúgy a legtöbb kérvényezőnek a jogosítvány megszerzéséhez van szüksége erkölcsi bizonyítványra, tekintettel arra, hogy június 2-tól ismét zajlanak az ilyen vizsgák. Ugyanakkor, mivel június 18–29. között oktatói állásokra lehet pályázni a tanfelügyelőségen, és a dossziék erkölcsi bizonyítványt is kell tartalmazzanak, az illetékesek arra számítanak, hogy több mint 1200 pedagógus fogja igényelni ezt.

Ebből kiindulva a prefektus, együttműködve a megyei tanfelügyelőséggel, megszerezte a tanügyminisztérium jóváhagyását arra nézve, hogy a jelentkezők pályázatait elfogadják az erkölcsi bizonyítvány nélkül is, és ezt az érintettek csak akkor kell bemutassák, amikor a sikeres versenyvizsgát követően egyéni munkaszerződést kötnek velük. Ami pedig a jogosítvány megszerzését illeti: akik be szeretnének iratkozni valamelyik sofőriskolába elég ha csupán egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozatot írnak arról, hogy semmilyen törvényes rendelkezésbe sem ütközik az, hogy részt vegyenek a gépjárművezetői engedély megszerzését célzó vizsgán.

Ugyanakkor Dumitru Țiplea azt kéri az erkölcsi bizonyítványt igénylő polgárokról, tartsák be a védőtávolságot. „Ez egy előre nem látott helyzet és egyetértésen alapuló közös erőfeszítéseket kell tegyünk azért, hogy túl legyünk rajta” – fogalmazott az általa jegyzett sajtóközleményben.

Borítókép: illusztráció/archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában