AJOFM

2020.06.18. 15:50

Munkanélküli-segély a végzős diákoknak

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) arra hívja fel azon végzősök figyelmét, akik betöltötték 16. életévüket, hogy munkanélküli segélyt kaphatnak hat hónapon keresztül havi 250 lej értékben amennyiben regisztráltatják magukat a lakhelyük szerinti állami munkaközvetítőnél mint álláskeresők az iskola befejezésének dátumát követő hatvan napon belül.

A líceumot végzettek esetében, függetlenül attól, hogy sikerültek-e vagy sem az érettségi vizsgáik, 60 napon belül kell jelentkezni, azt követően, hogy több órát már nem tartottak a végzős osztályoknak. Azok a diákok pedig, akiket nem zártak le valamelyik tananyagból, szintén 60 napon belül jelentkezhetnek, azt követően, hogy a pótvizsgán átmentek, melynek dátuma szerepel a tanintézet által kibocsátott igazoláson. A felsőfokú diplomával rendelkezők pedig 60 napon belül regisztrálhatnak, azt követően, hogy befejezték tanulmányaikat a végzős évfolyamon, vagy sikeresen tették le az egyetemi záróvizsgát a tanulmányaik befejezését követő egy éven belül.

A szükséges dokumentumok: személyi igazolvány; diploma vagy arról szóló igazolás a tanintézmény titkárságától, hogy az illető befejezte tanulmányait; saját felelősségre kitöltött nyilatkozat arról, hogy az igénylőnek nincs olyan egészségügyi panasza, mely akadályoztatná őt abban, hogy dolgozzon, illetve elvégezzen bizonyos munkát.

Azok a friss diplomások, illetve a speciális iskolák végzősei, akik betöltötték 16. életévüket, regisztráltatták magukat az állami munkaközvetítő valamelyik kirendeltségénél a tanulmányaik befejezését követő 60 napon belül és ebben az időszakban teljes munkaidővel alkalmazva vannak 12 hónapnál nagyobb periódusra, két részletben megkapott illetményben részesülnek, mely egyenlő az alkalmazás napján érvényes szociális referenciamutató háromszoros értékével (1500 lej).

Bővebb információk: anofm.ro, az AJOFM nagyváradi székhelye (Transilvaniei utca 14. szám, telefon: 0259/436-821), valamint a vidéki munkapontok: Élesd (Rândunicii utca 4. szám, telefon: 0259/340-022), Belényes (Samuil Vulcan utca 16. szám, telefon: 0359/461-731), Margitta (Eroilor utca 9. szám, telefon: 0259/363-528), Nagyszalonta (Haiducilor utca 16B. szám, telefon: 0259/372-156).

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában