Az idő sem kedvez

2020.06.03. 18:05

Egyelőre kevesen járnak a Szilvásba

Az időjárás sem kedvez a váradi lakosoknak ahhoz, hogy a szabadban töltsék az idejüket, a Szilvásban is kevesen fordulnak meg egyelőre, azonban a nyári időszakban népszerű hely szokott lenni.

Törő Enikő

A napokban többször kilátogattunk oda, hogy lássuk, mennyire tartják be a szabályokat az odalátogatók. A közel egy hektáron elterülő zöldterületet 2016-ban nyilvánították piknikzónának, fel is szerelték azt betonasztalokkal, ülőalkalmatosságként használt farönkökkel, szeméttárolókkal, szemeteskosarakkal, és egy hidat is építettek, hogy át lehessen jutni a közeli ,,szigetre”.

Az időjárás miatt napozásról és fürdőzésről egyelőre szó sincs, bár utóbbit nem is szabad. Piknikezni, kutyát sétáltatni lehet, azonban sütögetni, grillezni nem – ezt a szabályt a napokban volt, aki áthágta. A Szilvásban kihelyezett táblán egyébként olvashatóak a szabályok is, miszerint 8–23 óra között lehet látogatni a piknikzónát, illetve a kiszabható büntetések értékét is feltüntetik, mely akár több száz lej is lehet.

Borítókép: kevesen fordulnak meg a Szilvás-parkban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában