Környezetvédelem

2020.06.08. 16:00

Díjazták a pedagógusokat

Június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon a Bihar Megyei Körösök Vízügyi Igazgatósága díjazta mindazokat a pedagógusokat, akik részt vettek a környezetvédelmi projektekben.

A Környezetvédelmi Világnapon a figyelem azok felé a pedagógusok felé irányult, akik megértették a gyermekek és fiatalok ökológiai nevelésének fontosságát. A vízügyi igazgatóság minden oktatási projektjének és tevékenységének célja a tudás elmélyítése, valamint a fiatalok környezettudatos hozzáállásának kialakítása. A tanárok segítségével az évek során több mint kétezer fiatalnak volt lehetősége részt venni az önkéntes környezetvédelmi tevékenységekben, iskolai projektekben, szakmai látogatásokon, és ezzel objektív nézőpontot alakíthattak ki a környezet és az ember kapcsolatáról. Sajnálatos módon idén a csoportos találkozók, látogatások és programokat át kellett alakítani, a foglalkozások legnagyobb része online zajlott.

A Környezetvédelmi Világnapon az igazgatóság a munkájuk elismeréseként díszoklevelet adott át minden oktatási partnerének: a belényesi környezetvédelmi klubnak, a brádi óvodának (Hunyad megye), Nagyváradon a 20-as és a 28-as számú óvodáknak, a 11-es és 16-os általános iskoláknak, a Dimitrie Cantemir és az Oltea Doamna általános iskoláknak, a szentmártoni Floare de Nufăr Általános Iskolának, a váradi Szacsvay Imre Általános Iskolának, a Iuliu Maniu Görögkatolikus Líceumnak, a Roman Ciorogariu Ortodox Líceumnak, a Lucian Blaga Líceumnak és a Mihai Eminescu Főgimnáziumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában