Ballagás

2020.06.08. 11:00

Búcsúztak a margittai nyolcadikosok

Akárcsak idősebb társaik, a margittai Horváth János Elméleti Líceum nyolcadikos diákjai is virtuálisan „ballagtak” június 6-án.

Szőke Ferenc

A ballagás „stúdiója” esetükben is az intézmény Papp Attila díszterme volt, ahonnan Nagy Gabriella igazgató, Deák Andrea és Bondár Piroska aligazgatók, valamint Pocsaly Zoltán polgármester, Árkosi Antal helyi és Demián Zsolt körzeti RMDSZ-elnök búcsúztatta a tanulmányaik második szakaszát elvégző diákokat. A technikai hátteret Vékony Csaba informatikatanár biztosította. A búcsúzás moderátora Deák Andrea aligazgató volt. Ő köszöntötte elsőként a résztvevőket, majd Bondár Piroska mondott búcsúbeszédet. „Más volt ez a tanév, mint a többi, hiszen a rendes, megszokott oktatási módot az online oktatás váltotta, majd egy rövid időre, igaz kicsit másképp, de visszatért a megszokott forma. A diákok, tanárok és szülők megértették, hogy »szükség törvényt bont«, és aránylag jól alkalmazkodtak az új tanítási módhoz” – fogalmazott Bondár Piroska, a továbbiakban pedig kifejtette: „A képességvizsga után, a következő ősztől, remélem, hogy a legtöbben ebben az iskolában folytatjátok tanulmányaitokat, kiegészülve új osztálytársakkal. De a lényeg ugyanaz marad: vértezzétek fel magatokat olyan tudással, ami csak a tietek, amit nem vehetnek el tőletek. Alakítsatok ki továbbra is olyan barátságokat, melyek kiállják az idők próbáját, hogy tovább építsetek azokra az alapokra, melyeket megkaptatok az első nyolc iskolai évben, hogy az elkövetkező négy esztendőben megtaláljátok azt a hivatást, amit szívesen fogtok végezni nap mint nap”. Zárszavában megköszönte a tanárok önfeláldozó munkáját, a diákok pozitív hozzáállását és a szülők segítségét, végezetül pedig sok sikert kívánt mindenkinek.

Nagy Gabriella igazgató is köszöntötte a diákokat, tanárokat és szülőket, majd virtuálisan „átnyújtotta” az RMDSZ által felajánlott okleveleket és jutalomkönyveket a legkiemelkedőbb eredményeket elért tanulóknak, ezt követően pedig a Horváth János Ösztöndíjakat. Idén ezt az elismerést Hajas Dorottya-Zsófia évfolyamelső és nagyszerű versenyeredményekkel rendelkező tanuló kapta meg, továbbá a kiemelkedő versenyeredményeik miatt Crișan Daniel és Winkler Máté. Az ösztöndíj oklevelet és pénzjutalmat jelent, azonban az erkölcsi értéke a legnagyobb, hiszen a jók közül a legjobbak kapják. Az okleveleket a virtuális térben mutatta fel az igazgató, de hamarosan személyesen is átvehetik az eminens tanulók. Felolvasta a további sikeres versenyeredményeket elért diákok neveit is, majd köszönetét fejezte ki a Puskás házaspár által vezetett Mi-Kis Kórusunk nyolcadikos tagjainak, akik számtalanszor tették szebbé énekeikkel iskolai, egyházi és polgári ünnepségeinket. Az iskola elismerése jeléül oklevelekkel jutalmazta őket.

Az RMDSZ nevében Demián Zsolt és Árkosi Antal mondtak köszöntő/köszönő beszédet, a városvezetés részéről pedig Pocsaly Zoltán polgármester. Sikert kívántak további tanulmányaikhoz, arra biztatva a diákokat, hogy maradjanak szülővárosukban, de ha elmennek, akkor se feledkezzenek meg róla. Sajnálatukat fejezték ki ugyanakkor, hogy idén csak a virtuális térben tudnak búcsúzni egymástól.

A moderátor zárszavában ezt az útravalót adta diákjainak: „Ne csak a szemetekkel lássatok, és az eszetekkel gondolkodjatok, hanem a szívetekkel is. Vegyétek észre a jót, hogy meg tudjátok különböztetni a rossztól. Tudjatok eligazodni minden helyzetben és mindig maradjatok hűek önmagatokhoz. Ehhez kívánok nektek sok szerencsét, minden jót, és egy csodálatos utazást a nagybetűs Életben!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában