Segítség

2020.05.13. 12:49

Telefonos pszichológiai tanácsadás gyermekeknek és szülőknek

A jelen körülmények között, amikor a társadalmi távolságtartás nagy hatással van a család érzelmi egyensúlyára, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Igazgatóság (DASO) pszichológiai tanácsadási szolgáltatást nyújt a váradi családoknak. A telefonos tanácsadási szolgáltatást azok a szülők vehetik igénybe, akiknek gyermekei érzelmi és viselkedésbeli problémákkal küzdenek a társadalmi távolságtartás miatt, vagy akár ők maguk érzik, hogy a szorongás vagy más érzelmi problémák áldozatai lettek a koronavírus-ellenes intézkedések következtében. Első lépésként a gyermekvédelmi szolgálat tanácsadói telefonon beszélnek majd az érintett gyermekes családokkal, és az azonosított igényeket figyelembe véve elküldik a kitöltött űrlapot az intézmény pszichológusaihoz vagy a szakszolgálatokhoz, majd pedig értesítik a családokat, hogy milyen ellátáshoz vagy szolgáltatáshoz van joguk. Május 18-tól kezdődően az igazgatóság zöldszámot (0800/410430) indít, amelyet minden munkanapon 9–17 óra között lehet hívni ingyenes pszichológiai tanácsadásért. Az érzelmileg érintett szülők vagy gyermekek egyéni vagy csoportos tanácsadáson vehetnek részt, és olyan témákról is tájékoztatást kaphatnak, mint az időmenedzsment, szorongás, fóbia vagy pánikroham-kezelés és szociális tanácsadás. Az igazgatóság pszichológusai által tartott tanácsadások körülbelül 40 percesek lesznek és nemcsak telefonon, hanem videó-híváson, vagy akár WhatsApp-on keresztül is lebonyolíthatóak.

Ezekben a nehéz időkben a családok nagy kihívás elé vannak állítva, változások következtek be, a régi szabályok már nem minden esetben működőképesek, és az újakat még nem sikerült meghatározni. Ily módon az idővel való gazdálkodás, a családok nevelési tevékenysége, a családi költségvetés, az érzelmi szükségletek csak pár olyan terület, amely különbözőségekhez vezethet, áll a DASO közleményében, melyet ezzel a felhívással zárnak: Együttesen fenntartjuk a családi egyensúlyt!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában