Megelőzés

2020.05.30. 15:41

Járványvédelmi készlet iskolásoknak

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal 7579 egészségügyi készletet vásárolt a váradi iskolák végzős diákjainak és tanáraiknak.

A Nagyváradi Helyi Tanács május 28-i ülésén hagyta jóvá azt, hogy a polgármesteri hivatal biztosítson járványvédelmi készleteket a helyi tanintézmények számára, amelyekkel meg lehet előzni a SARS Cov-2 vírus terjedését. A jelenlegi járványügyi helyzetben, amikor szükséges a gyerekek jelenléte a vizsgákon, valamint azokon a tevékenységeken, amelyekkel a vizsgákra készítik fel őket, szükségessé vált bizonyos speciális óvintézkedések bevezetése, hogy mind a diákok, mind a tanáraik védelmet élvezhessenek a járvány ellen. Ezt tekintetbe véve a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal 7579 egészségügyi készletet bocsát a diákok és tanáraik rendelkezésére annak érdekében, hogy a nyolcadik osztály végi képességfelmérő vizsgákat és az érettségit jó körülmények között lehessen lebonyolítani. Mindegyik készlet tartalmaz egy 50 milliliteres Hygienum nevű fertőtlenítő gélt, valamit nedves fertőtlenítő kéztörlőket. A polgármesteri hivatal átveszi a készleteket a nagyváradi megyei sürgősségi kórháztól és átadja az Avram Iancu középiskolának, amely szétosztja azokat a megyei tanfelügyelőségtől kapott lista alapján azoknak az iskoláknak, amelyeknek szükségük van ezekre a készletekre. A maszkokat a kormány biztosítja ingyenesen a végzős évfolyamok diákjainak és a tanáraiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában