Segítségnyújtás

2020.05.21. 12:50

Ingyenes maszkok és fertőtlenítőkendők

Maszkokat és fertőtlenítő kendőket osztanak ki ingyenesen a veszélyeztetett kategóriába tartozó Bihar megyei személyeknek a május 15-én életbe lépett vészhelyzet okán.

Az ingyenes védőeszközök kiosztását Dumitru Țiplea prefektus rendelte el a segítségre szoruló idős emberek védelméért. Összesen több mint ötvenezer maszkot és nyolcezer csomag fertőtlenítő-törlőkendőt kap az a közel huszonötezer, 65 évesnél idősebb személy, akik egyedül élnek és nincs anyagi lehetőségük, hogy ezeket megvásárolják. Az ingyenes védőfelszerelésekből más hátrányos helyzetben levő Bihar megyei személy is fog kapni. Egy szállítmány már meg is érkezett a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatóságához (DASO), a hét folyamán pedig a megyében is szétosztják a teljes mennyiséget.

A védőfelszereléseket a polgármesteri hivatalok osztják majd szét a rászorulóknak a megyei rendőrség segítségével. A kedvezményezettek az átvételi jegyzőkönyv aláírása után juthatnak majd hozzá ezekhez az ingyenes csomagokhoz. Ezek a védőeszközök egyébként azok, amelyeket április 19. és május 3. között foglaltak le a borsi határátkelőnél.

Borítókép: megérkeztek a kiosztásra váró felszerelések

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában