Támogatás

2020.05.20. 11:00

Gyermekmaszkokat adományoztak

Törő Enikő

Száz gyermekmaszkot készítettek a Home Start Bihor Egyesület és Szatmári Beáta divattervező felajánlásával. A maszkok nagy részét már szétosztották, de még van néhány, az egyesület Facebook-oldalán lehet jelentkezni ezekért. Kócza Erika egyesületi elnök elmondta, hogy olyan rászoruló, kisgyermekes családoknak adományozták a maszkokat, akikkel már előzőleg felvették a kapcsolatot segítségnyújtás céljából, de többen jelentkeztek Facebookon keresztül is. Miután az ingyenes maszkok elfogynak, pénzért is lehet vásárolni ezekből.

Az egyesület további tevékenységeiről érdeklődve megtudtuk, hogy ezen a héten még zajlik az ételosztás. Sajnos azért nem tudják folytatni, mert nincs rá anyagi keret, azonban amennyibe találnának támogatót, szívesen folytatnák ezt a tevékenységet, ugyanis sok kisgyermekes család van bajban. A telefonos segélyszolgálat is a héten zajlik még. Mivel az önkéntesek lassan visszamehetnek a munkahelyükre, nem tudják folytatni ezt a tevékenységet. Arról érdeklődve, hogy az utóbbi napokban milyen problémákkal keresték fel őket, megtudtuk, hogy leginkább kisgyermekes szülők telefonáltak, ők arra panaszkodtak, hogy nehezen tudják biztosítani a gyermekfelügyeletet, és lassan az állami támogatásoknak is vége, így nem tudják, mihez kezdjenek. Olyan telefonáló is volt, akinek a főnöke fel akarta mondani a munkaszerződését, attól függetlenül, hogy az édesanyának joga lenne otthon maradni gyermekével a tanév végéig.

Fotók: Facebook/Kócza Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában