Felújítás

2020.05.02. 11:42

Elkészült a járda

A négy lámpaoszlop kihelyezésével a héten befejeződött a Fő (Republicii) utca Sztaroveszky (Magheru) és Snagovului utcák közötti szakaszán a járda kialakítása. A új járda jelenleg a volt poliklinika sarkáig ér, az épület felújítását követően azonban meghosszabbítják a Sztaroveszky utcáig való kereszteződésig. A járdát fém rostéllyal védett zöldövezettel is ellátták, mindegyik ilyen „szigetecskébe” egy-egy kőrisfát ültettek, összesen hat facsemetét. A nagyváradi önkormányzat megbízásából a múlt év végén kezdték meg a munkálatokat, amikor is a Gheorghe Dima és Sztaroveszky utcák közötti szakasz készült el. A 2–4 méter széles járdát porfír kő borítja, csapadékelvezető csatornái gránitból készültek. A járda melletti útszakasz egy új aszfaltréteget kapott. A munkálatok kivitelezője a Gavella (vezető), Porfido Ed Arte Consorzio Stabile és az Edildrum Construct vállalatokból álló társulás, a beruházás értéke áfa nélkül 1.370.569,81 lej.

A Fő utcai járdaépítés a város azon beruházásainak sorába tartozik, amelyeknek célja a gyalogos övezet bővítése és ezáltal a központ vonzerejének növelése, illetve a városközpont gyalogosoknak való visszaadása, és nem utolsósorban egy tisztább környezet kialakítása – mondta el Florin Birta alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában