Modernizáció

2020.04.27. 09:10

Partrendezés Nagyváradon

Épül-szépül a Sebes-Körös bal partja Nagyvárad központjában, a Szent László és a Centenáriumi híd közötti szakaszon.

A munkálatokat tavaly áprilisban kezdték meg, és tizenöt hónap áll a kivitelező Gavella, a Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, a Proconsolutions és az Iriconstruct cégeknek arra, hogy elkészüljenek vele. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától kapott tájékoztatás rávilágít arra, hogy a 9.907.526 lej értékű beruházás (áfával együtt) 72,60 százalékban elkészült.

Mostanáig kiépítették a parti sétányt és itt újravakolták az eredeti tartófalat, a töltésen is kiépítették a sétányt, felújították az eredeti korlátokat, lépcsőket építettek, a sétányokat kőburkolattal látták el és a díszkivilágítás is elkészült. Még mintegy 2,7 millió lej értékben kell munkálatokat elvégezni, például a lépcsőépítést befejezni, ki kell alakítani a feljárót és a zöldövezeteket, a korlát egy részére led égőket helyeznek el, illetve restaurálják az eredeti oszlopokat.

Borítóképünkön: a folyamatban lévő munkálatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában