Diakónia Alapítvány

2020.04.22. 10:57

Meleg ebéddel segítik a rászoruló családokat

A szükségállapot ideje alatt, április 27. – május 15. között meleg ebéddel segíti a nagyváradi református gyülekezetek rászoruló családjait a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Diakónia Keresztény Alapítványa.

János Piroska

– Az a helyzet, amiben most vagyunk, bármelyikünket a bibliai „nincstelenség” helyzetébe sodorhat: nincstelenek lehetünk lelki és fizikai értelemben is. Munkahelyek elvesztésének veszélye áll fenn, nagyon sok az olyan család, amely anyagilag nem érezheti magát biztonságban – nyilatkozta megkeresésünkre Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor, a Diakónia Keresztény Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ebből a megfontolásból az alapítvány elindított egy adománygyűjtési programot a rászoruló családok megsegítésére. – Csak azt tesszük, amit számunkra Isten „előír”, szívünkre helyez. A jószívű adakozásról olvashatunk mind az Ószövetségben („Aki a nincstelenen könyörül az Úrnak ad kölcsön” – Péld., 19:17), mind pedig az Újszövetségben. Isten igéje által megtanít bennünket arra is, hogy mindenünk, amink van, az Ő tulajdona, és mindabból, amiben nekem részem van, abból én az Istennek visszafizetni tartozom jó szívvel és lélekkel, egyrészt hálából, másrészt elismerésként arról, hogy Ő az abszolút Tulajdonos. Úgy tapasztalom, hogy – hála Istennek –, vannak körülöttünk olyanok, akik ezt vallják és cselekszik. „Ha kapsz, megtelik a zsebed! Ha adsz, megtelik a szíved!” – olvasható a plakátunkon is. Hiszem, hogy sokaknak akad otthon akár csak egy kenyérre való összeg, amit szívesen odaszán a rászorulók megsegítésére – fogalmazott a lelkipásztor.

A program által a munkahelyüket elvesztett, krízishelyzetben levő, szociálisan rászoruló családosokon szeretnének segíteni egy-egy napi meleg étkeztetés által, az április 27. – május 15. közötti munkanapokon, hétfőtől péntekig. Az ebédet a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ konyháján készítik majd el, innen lehet elvitelre átvenni. A programra a nélkülöző családok április 27-ig a váradi lelkészi hivatalokon keresztül jelentkezhetnek, ugyanakkor bővebb információt is a lelkészeiken keresztül igényelhetnek.

A Diakónia Keresztény Alapítvány e program mellett a megyében jelenleg is folytatja az idősgondozást.

Adományozás

Az adományokat az alábbi bankszámlaszámon fogadják.

Kedvezményezett: Fundația Creștină Diakonia Filiala Oradea. Cím: Kolozsvári út (Calea Clujului), nr. 63, Nagyvárad (Oradea), CUI: 31310133 Banca Intesa Sanpaolo Bank, IBAN: RO59 WBAN 2511 0000 2350 0195. A megjegyzéshez írandó: Ajutor umanitar COVID19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában