Online konferencia

2020.04.20. 12:00

Kínából jött a vírus, Kínából jön a segítség

Bihar megyei orvosokat oktattak kínai orvosok egy videokonferencia keretében arról, hogyan küzdjenek az új típusú koronavírus ellen.

Az eseményről a Román–Kínai Kereskedelmi és Iparkamara Bihar megyei fiókszervezete számolt be közleményében, melyben azt írják hogy a csütörtök délelőtti táv-segítségnyújtás dr. Gheorghe Carpnak, a Bihar megyei kórházak koordinátorának jóváhagyásával és több kínai intézmény és szervezet képviselőjének asszisztenciájával, illetve támogatásával zajlott le. A videokonferenciát két nagy tapasztalattal rendelkező sanghaji orvos tartotta, a képzésen részt vett a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház részéről dr. Mirela Indrieş, dr. Alexandra Birta, dr. Iulian Zaporojan és dr. Alexandra Plugar, és bekapcsolódott a képzésbe a Szatmár megyei és az Arad megyei kórházak egy-egy reprezentánsa is. A két kínai orvos a kezelésben szerzett tapasztalatait és az általuk alkalmazott kezelési eljárást ismertette.

„A helyi közösségekért tesszük ezt, minden román állampolgárért. Számunkra reményteljes jel az, hogy több vállalattal és intézménnyel sikerült együttműködnünk a válság pillanataiban a közösség érdekében, és alig várjuk, hogy folytassuk ezt a projektet. Az együttműködés és a szolidaritás a legfontosabb most ahhoz, hogy átvészeljük ezt az egészségügyi válságot, és hogy minél jobb formában megőrizzük a társadalmat és a gazdaságot az emberek érdekében” – nyilatkozta a projekt kapcsán Alex-Șerban Orjan, a Román–Kínai Kereskedelmi és Iparkamara Bihar megyei fiókszervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában