Egy kis segítség

2020.04.07. 10:12

Fűtésszámlák: áprilisra is lehet részletekben fizetni

A világjárványra és a romániai szükségállapotra való tekintettel a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat úgy döntött, hogy a lakótársulások az áprilisi fűtésszámlát is fizethetik két részletben, amennyiben igénylik ezt.

Pap István

A részletekről Dan Crețu, a Hőszolgáltató Vállalat kereskedelmi igazgatója tájékoztatta lapunkat. Elmondta, hogy már hosszabb ideje létezik az a lehetőség, hogy a lakótársulások, amennyiben igénylik, két részletben fizethetik ki a téli, november-március időszakban kiállított fűtésszámlákat. A fogyasztás hatvan százalékát a kiszámlázástól számított negyvenöt napon belül, negyven százalékát pedig hat hónapon belül kell kiegyenlíteni. A világjárvány miatt azt a döntést hozta a vállalat, hogy áprilisra is kiterjesztik ezt a kedvezményt. Egyrészt azért, mert a lakótársulások pénztárai közül sok most amúgy is be van zárva, másrészt pedig az emberek egy része munkanélkülivé vált vagy kényszerszabadságon van, tehát nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Kérdésünkre válaszolva Dan Crețu elmondta, hogy a fogyasztók, amennyiben be van zárva a lakótársulás pénztára, kiegyenlítheti a számlát, vagy annak hatvan százalékát öt bankon keresztül – BT, BCR, Raiffeisen, BRD, First – online, utalvánnyal és banki átutalással. Az igazgató hozzátette, hogy májusra már nem terjesztik ki ezt a kedvezményt, mert akkorra várhatóan már felmelegszik az időjárás, ezért leáll a fűtés, tehát kisebbek lesznek a számlák is. A differenciált kifizetési módot a lakótársulások írásban kell kérjék a Hőszolgáltatótól a relatii@termoficareoradea.ro vagy a secretariat@termoficareoradea.ro e-mail címen, vagy WhatsApp-on a 0754-067-862 számon. Elárulta, hogy a részletfizetés lehetőségével korábban már 232 lakótársulás élt, és a járványválság kezdete óta további hét kérelmet kapott lakótársulásoktól a Hőszolgáltató, ezek mellett 35 vállalat és nyolc magánházban lakó fogyasztó is kérvényezte a differenciált kifizetési módot. Megtudtuk azt is, hogy a Hőszolgáltatónak jelenleg 836 lakótársulással van szerződése.

Intézkedések

Végezetül Dan Crețu elárulta, hogy a vállalat óvintézkedéseket vezetett be a vírusjárvány terjedésének megfékezése érdekében. A hőerőműnél dolgozó alkalmazottakat a helyszínen különítik el egy hétre. Crețu elmagyarázta, hogy két váltásban dolgoznak az alkalmazottak, egyszerre hatvan ember, akik egy hétig a hőerőmű területén maradnak, ott dolgoznak, étkeznek, alszanak, tisztálkodnak és minden nap megmérik a dolgozók lázát is. A hét nap letelte után a hatvan ember hazamegy és következik a másik két váltás, és ez a hatvan ember is egy hétig marad a munkahelyén. Összesen öt váltás van, azaz a harmadik héten az ötödik váltás az első váltással vonul be a hőerőműhöz egy hétre. „Szerződést kötöttünk ételfutár céggel, ágyakat, párnákat, hálózsákokat szereztünk be. A dolgozók felelősségteljesen fogadták ezt az intézkedést, megértették a fontosságát” – fogalmazott Crețu.

Borítókép: a nagyváradi hőerőmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában