Hamarosan járható

2020.04.26. 16:15

Elkészült az összekötő út

Újabb összekötő úton lehet közlekedni hamarosan Nagyváradon az Aradi úti körgyűrű közelében.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben tájékoztat arról, hogy befejeződött az Aradi utat a Szentandrási úttal összekötő szakasz, melynek kivitelezői a Drumuri Bihor és az Aquacons cégek voltak. A munkálatok tavaly július elején kezdődtek, a kivitelezési határidő 2020. április 30.

Miután megnyitják a forgalom előtt az új utat, lehetővé válik az, hogy kikerüljék az Aradi út végén, a körgyűrűn lévő körforgalmat azok az autósok, akik Nagyváradról Szentandrásra akarnak eljutni. Az új út hossza 393 méter, melynek mentén 3795,78 négyzetméteren zöldövezetet alakítottak ki, és 245 méteres szakaszán zajvédő falat állítottak fel. Az összekötő út gyakorlatilag elkészült, már csak az utolsó simításokat, valamint az átadás-átvételt kell megejteni.

Az egysávos útnak három különálló része van. Egy hetven méteres szakasz az Aradi úttal párhuzamosan haladó, a Balogh István utcai kereszteződés után kezdődő közúti sáv, a második szakasz a 180 méter hosszú, tulajdonképpeni bekötő út, a harmadik szakasz pedig a körgyűrűbe befutó 143 méteres rész. Az összekötő úton a maximális sebesség 30 km/óra lesz.

Borítóképünkön a befejezett munkálatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában