Összefogás

2020.03.03. 11:18

Sikeres volt a jótékonysági ruhavásár

Rendkívül sok menyasszonyi és alkalmi ruhát ajánlottak fel a március 1-jén megszervezett jótékonysági ruhavásárra, amelynek teljes bevételét az érkörtvélyesi Ölyüs Noel baba kapta.

P. Nagy Noémi

Szívmelengető az az összefogás, amivel nap mint nap támogatják a ritka izomsorvadásos betegségben szenvedő kisfiút, Noelt, akinek egyetlen esélye a teljes gyógyuláshoz, ha összegyűl a pénz a világ legdrágábbnak mondott gyógyszerére. Civil kezdeményezésre román és magyar nyelvű licitoldalak jöttek létre a Facebookon, a különböző felajánlásokra licitálók pedig egyenesen a kisfiú nevére nyitott számlára utalhatják az összeget. E mellett számos más kisebb-nagyobb felajánlás érkezik nap mint nap, friss adatokat a teljes összegről hétfőnként oszt meg a család.

A licitoldalakra számtalan menyasszonyi ruha felajánlás is érkezett, innen jött az ötlet, hogy ezeket a ruhákat összegyűjtik, és egy vásár keretében próbálják meg értékesíteni. A civil önkéntesekből álló csapat a sok munkát nem sajnálva összegyűjtötték a Váradról és a megyéből felajánlott menyasszonyi és alkalmi ruhákat és március 1-jén, vasárnap egésznapos vásárt szerveztek a váradi városi kultúrházban (volt Arlus). A kínálat kibővült néhány vőlegényöltönnyel, menyasszonyi cipőkkel és kiegészítőkkel is.

Folytatják

„Köszönjük nektek azt a hihetetlen mennyiségű, szebbnél-szebb ruhát, melyet eljuttattatok hozzánk. Nem sikerült pontosan megszámolnunk, de megközelítőleg 150 menyasszonyi ruha, 300 alkalmi ruha, valamint kiegészítők, cipők, férfi öltönyök érkeztek. Higgyétek el, egyikünk sem számított ekkora mennyiségre, ilyen mértékű összefogásra; óriási meglepetés volt számunkra. Ismét bebizonyítottátok, hogy mennyire fontos nektek a kicsi Noel gyógyulása”olvasható a szervezők köszönetnyilvánításában.

Váradi Mónika, az egyik szervező kérdésünkre elmondta, hogy körülbelül 350 érdeklődő látogatta meg a vásárt, hozzávetőleg 250 ruha talált gazdára és valamivel több mint 17.000 lej gyűlt össze az eladott ruhákból és a támogatásokból. Az eseményen egyébként lehetőség volt felajánlani az adó 3,5 százalékát, hiszen az önkéntesek formanyomtatványokkal is készültek. „A vasárnapi nap sikerére való tekintettel, és a felajánlók engedélyével és támogatásával szeretnénk, ha azok a ruhák is gazdára találnának, amelyek most nem keltek el, így legalább még két vásárt tervezünk a közeljövőben nem Nagyváradon, hanem más helyszínen. A részletekkel hamarosan jelentkezünk!” – tette hozzá Váradi Mónika. A lelkes felajánlóknak és a vásárlóknak köszönhetően Noel még egy lépéssel közelebb jutott a célhoz!

Számlaszámok

Aki szeretné támogatni a gyerek gyógykezelését, az az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

Magyarországon – NOELNEK ODAADÁSSAL ESÉLYE LESZ ALAPÍTVÁNY, OTP Bank számlaszám: 11739009-23910096, IBAN elektronikus forma: HU45117390092391009600000000, SWIFT kód: OTPVHUHB, Közlemény: Adomány,email: noel.alapitvany@gmail.com, adószám: 19213413-1-10.

Romániában – ASOCIATIA PENTRU MICUTUL NOEL, RON: RO33BTRLRONCRT0532233601, EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601, USD: RO84BTRLUSDCRT0532233601, Banca Transilvania Agentia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Romania, Cif: 42065170.

 

További információk és adományozási kezdeményezések sokasága elérhető a közösségi média oldalain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában