Föld órája

2020.03.30. 10:59

Otthon maradva ünnepelték a Föld óráját az idén

Noha az idén a víz világnapját és a Föld óráját beárnyékolta a koronavírus-járvány, a területi vízügyi igazgatóságok megtalálták a módját annak, hogy akik akarják, hozzáférhető formában, otthon maradva, megünnepeljék e két jeles eseményt különféle nevelő és szórakoztató jellegű tevékenységekkel.

Ciucur Losonczi Antonius

Szombat este, egy órán át, kialudtak a mesterséges fények világszerte. Mint ismert, minden évben március utolsó szombatján ünneplik meg A Föld óráját, mely kezdeményezéshez csak a tavaly több mint 8000 város csatlakozott, több mint 180 országból. Ehhez kapcsolódva a Románia területén működő öt vízügyi igazgatóság a Víz világnapja 2020-projekt Facebook-oldalán azt javasolta, hogy mindenki kapcsolja le a villanyt 20.30 és 21.30 óra között. Egy ehhez fűződő ötlet egy kilencéves kolozsvári fiútól, környezetvédő aktivistától, Lucától származott, aki egy videoklipben arra buzdította a fiatalokat, hogy ebben az időintervallumban ne csak a villanyt kapcsolják le, hanem a számítógépeik és tableteik használatát is hanyagolják, és aztán posztoljanak erről fényképeket vagy mozgó felvételeket. Mint a mellékelt felvétel is bizonyítja, a kihívásra többen is válaszoltak.

A Víz világnapja 2020-projekt (Ziua Mondială a Apei 2020) ezzel nem zárult le, ennek Facebook-oldalán továbbra is fellelhetőek gyakorlati és oktató jellegű információk főleg arról, hogyan lehet megóvni a vízfolyásokat a környezetszennyezéstől. Eddig egyébként közel 20 ezren kattintottak az oldalra és körülbelül 500-an lájkolták. Az itt javasolt tevékenységek célcsoportjai azok a gyerekek, diákok és oktatók, akik most otthon kell üljenek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában