Jól haladnak

2020.03.09. 10:45

Épül a járóbeteg rendelő

Gőzerővel folynak a munkálatok az egykori nagyváradi katonakórház udvarán, ahol új járóbeteg rendelő épül. Az Avram Iancu Klinika új járóbeteg-rendelőjének az épülete gyakorlatilag már áll, tehát megépölt az alap, a külső falak, a födémek, és már a fatetőzet is elkészült.

Jelenleg a külső falak hőszigetelése zajlik, továbbá vakolják a belső falakat, kiépítik a közműhálózatot az épületben. „A munkálatok az elmúlt év közepén kezdődtek. A kivitelezési ütemtervet betartották, ugyanis mindig megfelelő tempóban folyt a munka. A beruházás hamarosan befejeződik. Az építő azt ígérte, hogy legkésőbb május végéig befejezi és átadja az épületet. Miután átvesszük a kialakított járóbeteg rendelőt, átadjuk azt a Belügyminisztérium kezelésében lévő Avram Iancu Sürgősségi Klinikának, a 2008-ban elfogadott 1562 számú kormányhatározatnak megfelelően” – idézi a nagyváradi polgármesteri hivatal közlemény Lucian Popat, az ingatlankezelő igazgatóság vezetőjét. Az egészségügyi létesítmény kivitelezői a Drum Asfalt és a Trameco cégek, a tervező a Tehnoproiect cég, a beruházás költségvetése 1.948.606 lej áfa nélkül. Az egy emeletes és manzárdos, 330 négyzetméteren elterülő épület a Brașovului utcáról lesz megközelíthető. A járóbeteg rendelő földszintjén tizennégy orvosi rendelő lesz, többek között diabetológia, szemészet, ortopédia, sebészet, dermatológia, urológia, pszichiátria, belgyógyászat, kardiológia, stb. Az emeleten négy, összesen tizenöt férőhelyes kórterem kap helyet, a manzárdon pedig az adminisztráció irodái lesznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában