A láthatatlan ember

2019.12.10. 16:11

Románia hatodik leggazdagabb embere egy nagyváradi magyar vállalkozó

A Capital.ro román gazdasági hetilap 300 leggazdagabb romániait felsorakoztató listáján, Teszári Zoltán a 2019-es évben a hatodik helyet foglalja el.

A fagylaltkereskedőből vált TV mágnás vagyona nagyjából 600 millió euróra tehető. Az 1994-ben alapított RCS-nek mindössze kilenc év kellett, hogy Románia legnagyobb kábelszolgáltatójává fejlődjön. A későbbiekben RDS nevű cége az RCS hálózatán internetszolgáltatást is nyújtott.. Ezeket egyesítette 2005-ben és létrehozta RCS&RDS néven a hatalmas méreteket öltő telekommunikációs vállalatot, mely egyszerre kínál kábeltévé-, internet- és telefonszolgáltatást.

A DIGI atyja – kis túlzással – gyűlöli a sajtót, következetesen tartja magától távol a médiát. Az interneten mindössze néhány fotó kering róla.

Magánéletéről szinte semmit sem tudni, azon kívült, hogy nős és egy gyereke van. Közvetlen módon, pedig soha nem ártotta bele magát a politikába.

(Borítókép: Capital.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában