Kék hírek

2024.03.08. 10:44

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Gyorshajtó. Egy 38 éves váradi férfit mértek be radarral március 7-én a váradi Fő/Republicii utcán, amint 110 km/óra sebességgel haladt, annak ellenére, hogy az útszakaszon 50 km/óra sebességkorlátozás volt érvényben. A férfit megállították és a helyszínen elvégeztek egy drogtesztet, ami pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben eljárást indítottak a férfi ellen, a gyorshajtásért pedig felfüggesztették a jogosítványát mindaddig, míg véget nem ér a büntetőeljárás.

Ittasan vezetett. Egy 27 éves váradi férfit állítottak meg a közúti rendőrök március 7-én 22.50 óra körül a 77-es községi úton, Mácsapusztánál (Livada de Bihor). Az igazoltatás mellett a sofőrt meg is szondáztatták. Mint kiderült, a légalkoholszintje 0,61 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Jogosítvány nélkül. Egy 30 éves Dolj megyei férfit állított meg a rendőrség március 7-én 19.30 órakor Berettyószéplak (Suplacu de Barcău) egyik utcáján. Mint kiderült, a sofőr jogosítvány nélkül vezetett egy személygépjárművet. Az ügyben eljárás indult.

Erdészeti bűncselekmény. Egy Suceava megyei cég biharfüredi munkapontjánál végeztek ellenőrzést a Bihar megyei rendőrök március 7-én. Az akció során kiderült, hogy február 19–21. között a cég 214,7 köbméter rönkfát szállított illegálisan. A szóban forgó vállalkozást 15.000 lejre büntették, valamint meg kell térítsék a 214,7 köbméter fa értékét, 55.607 lejt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!