ISU

2024.02.12. 11:42

Tilos a tarlóégetés

Forrás: ISU

Négy tarlótüzet oltottak el a Bihar megyei tűzoltók február 11-én, vasárnap délután Száka (Saca), Mocsest (Moțești), Biharmagura (Măgura) és Körössebes (Sebiș) településekhez tartozó községi legelőkön és földterületeken. A lángok összesen 13 hektárnyi területen égtek. A tüzeket valószínűleg nyílt láng használata okozta, vagyis feltehetőleg tarlóégetés zajlott a tűzvédelmi szabályok betartása nélkül.

A Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy tilos a tarlóégetés. Az erre vonatkozó törvények be nem tartása a pénzbírság (7500–15.000 lej között magányszemélyek, 50.000–100.000 lej között jogi személyek esetében) mellett az APIA-támogatás összegének csökkentését is maga után vonhatja. Amennyiben az illegális tarlóégetés emberek, állatok, növények életét vagy egészségét veszélyeztette, a vétkes személy akár három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!