Kék hírek

2024.01.15. 12:20

Több sofőr is 24 órás őrizetbe került

Illusztráció

Baleset. Egy 26 éves tulkai fiatalembert helyezett 24 órás őrizetbe a rendőrség január 12-én. A férfi aznap 16.30 óra körül a szalontai Batthyány Lajos utcán haladva figyelmetlenül kanyarodott balra és nem vette észre a háta mögött előzésbe kezdő gépjárművet, ami nekiment. A koccanásban senki sem sérült meg. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást.

Bírói felügyelet. Egy 38 éves biharfélegyházi (Roșiori) férfit helyezett 24 órás őrizetbe a rendőrség január 13-án. A férfit január 12-én 22.50 óra körül állították meg a rendőrök a 18-as községi úton Félegyháziújtelepnél (Mihai Bravu). Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr jogosítvány nélkül vezette az autót, ráadásul ittasan. A légalkoholszintje 1,18 mg/l volt. A férfit szombaton 60 napos bírói felügyelet alá helyezték.

Drogosan vezetett. Egy 23 éves váradi fiatalembert helyezett 24 órás őrizetbe a rendőrség január 14-én. A fiatal aznap 13 óra körül a váradi Coriolan Hora utcán áttért a szembejövő sávba, lehajtott a közútról és nekiment egy jelzőtáblának. A balesetben senki nem sérült meg. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!