Biztonság

2023.07.26. 08:18

Tizenöt éve járőröznek közösen

Közösen járőröznek augusztus végéig a Bihar megyei közlekedési és közrendvédelmi rendőrök a magyarországi kollégáikkal együtt a Bihar-Hajdú–Bihar Eurorégió turisztikai területein, hogy biztosítsák a biztonságos légkört a nyári szezonban.

BN-összeállítás 

Az Ártánd/Bors határátkelőhelyen a közös járőrözésben részt vevő rendőrök cseréjére került sor július 24-én, hétfőn, romániai idő szerint 10 órakor, amely egyben az akció kezdetét is jelentette. Idén július 24- től augusztus 21-ig lesznek jelen a járőrcsapatok Bihar megye hegyvidéki turisztikai területein, a magyar turisták körében is közkedvelt Boga völgyében és Pádison, valamint ezzel egy időben Hajdúszoboszlón és a Debrecenben megszervezett nagyobb szabású eseményeken, mint például a Virágkarneválon. A közös román–magyar járőrözés célja, hogy a román és magyar turisták ne váljanak bűncselekmények áldozatává, valamint az is, hogy megelőzzék a hegyvidéken vagy a pihenőhelyeken tartózkodó turisták nyugalmát veszélyeztető eseményeket. A Bihar megyei rendőrök bemutatják a magyar partnereiknek a mindennapi munkájukat, megismertetve őket a román rendőrség munkamódszereivel, és további szakmai felvilágosításokat is nyújtanak. Az akadálymentes együttműködés érdekében az akcióra magyar nyelvet ismerő rendőröket választottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!