Kék hírek

2023.03.13. 09:20

Felborult egy autó Biharfürednél

Lehajtott az útról és felborult egy személygépjármű Biharfürednél vasárnap délután 16 óra körül. Az autó megakadt néhány fában ezért nem csúszott tovább a lejtőn. Három személy sérült meg a balesetben.

Forrás: Facebook/Salvamont Salvaspeo Bihor

Erdon-összeállítás

Sokkal rosszabbul is végződhetett volna a vasárnap délutáni közúti baleset, amelyben egyetlen személygépjármű volt érintett. Az autó Biharfüredtől körülbelül öt kilométerre hajtott le az útról és borult fel. A lejtőn fennakadt néhány fában, de félő volt, hogy bármilyen mozgatásra tovább csúszik.

Forrás: Facebook/Dumitras TVD

A helyszínre a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség műszaki mentőcsapata és a rohammentők szálltak ki, a katasztrófavédelem emberei a Biharfüreden szolgálatot teljesítő hegyimentők segítségét is igénybe vették. Elsőként a hegyimentők érkeztek a helyszínre, biztosították a gépjárművet, hogy ne csússzon tovább a lejtőn, felmérték az áldozatok állapotát, és kialakítottak egy leszállóhelyet a mentőhelikopternek.

Forrás: Facebook/Dumitras TVD

A hegyimentők és a katasztrófavédelem orvosai végül elsősegélyben részesítették az autóban utazó három személyt. A helyszíni állapotfelmérést követően kiderült, hogy egyik áldozat sem sérült meg súlyosan, ezért a mentőhelikopter is visszafordult. A sérülteket mentőautókkal szállították kórházba további kivizsgálásra. A felborult autót végül egy traktor segítségével húzták fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!