Közúti ellenőrzések

2022.10.10. 15:14

Személyszállítást érintő ellenőrzéseket folytattak

Forrás: Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség

BN-összeállítás

A Bihar megyei közúti és közrendvédelmi rendőrök is részt vettek azon az országos bevetésen, amelyet október 10-én reggel 6 és 10 óra között folytattak Románia útjain. A rendőrségi tevékenység célja a fuvarozó vállalatok és a sofőrök személyszállításhoz szükséges okmányainak ellenőrzése volt, valamint a személyszállításra használt járművek ittas vezetésének megakadályozása. A bevetés keretében 119 járművet ellenőriztek, melyek közül 27 jármű iskolásokat szállított. A sofőrök mindegyikét megszondáztatták, egyikük sem volt ittas. Az ellenőrzések során ugyanakkor 25 szabálytalanságot büntettek pénzbírsággal, ezek közül hármat a vezetés közbeni szünetek be nem tartása miatt, hármat a közúti fuvarozói szakma gyakorlására vonatkozó feltételek valamelyikének be nem tartása miatt, további tizenkét büntetést a 2002/195-ös kormányrendelet alapján osztottak ki, hét másikat pedig egyéb kihágások okán. Az ezekből befolyt összeg 17.800 lej.
Az akció keretében a 19-es országúton, Nagyvárad külterületén bírságolták meg azt a szalacsi buszsofőrt, aki lejárt kötelező biztosítással ült volán mögé. Az ellenőrzések során egyéb szabálytalanságok miatt a fuvarozó vállalat is büntetést kapott összesen 9000 lej értékben, valamint bevonták a jármű forgalmi engedélyét és elvették a rendszámtáblákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!